Ελλάδα

Παρακολουθήσεις: Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ ζητά από τον υπουργό Δικαιοσύνης διευκρινίσεις για τον νόμο

Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος, με έγγραφο που έστειλε στον υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα, ζητά να ενημερωθεί για τη διαδικασία που προβλέπει ο πρόσφατος νόμος 5002 αναφορικά με τη διαχείριση αιτημάτων πολιτών για τυχόν παρακολουθήσεις

Στο έγγραφο, που κοινοποιήθηκε και στον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, ο κ. Ράμμος αρχικά αναφέρεται στο γεγονός ότι με τον νέο νόμο η αρμοδιότητα διαχείρισης των αιτημάτων πολιτών για παρακολουθήσεις δεν ανήκει στην ΑΔΑΕ, όπως μέχρι πρότινος, αλλά σε τριμελές όργανο. Αυτό αποτελείται από τους εισαγγελείς που υπηρετούν στην ΕΥΠ και από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, ως απλό μέλος. 

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ ζητά ενημέρωση προκειμένου, όπως επισημαίνει, να γνωρίζει την ακριβή διαδικασία για να υποβάλλει τα αιτήματα που τυχόν υποβληθούν, καθώς πλέον η Αρχή στην οποία ο ίδιος προΐσταται, δεν έχει αυτή την αρμοδιότητα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ράμμος ζητά ενημέρωση για τη διαδικασία- ποιο όργανο, με ποια πρωτόκολλα κτλ. στην ΕΥΠ ή όπου αλλού καθοριστεί- θα ακολουθείται στο εξής για αιτήματα των πολιτών οι οποίοι επιθυμούν να πληροφορηθούν αν παρακολουθούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας.

«Δεδομένου ότι από την διατύπωση του νόμου δεν προβλέπονται οι διαδικαστικές λεπτομέρειες εφαρμογής στην πράξη της διαδικασίας διαβίβασης εκ μέρους της ΑΔΑΕ του αιτήματος του θιγόμενου, σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε αν θα υπάρχει κάποια ειδική γραμματεία στις ως άνω υπηρεσίες (ΕΥΠ και ΔΑΕΕΒ), η οποία θα είναι αρμόδια να λαμβάνει το σχετικό αίτημα που θα διαβιβάζεται σε αυτήν από την ΑΔΑΕ», αναφέρει ο κ. Ράμμος στο έγγραφο. 

«Επίσης, θα θέλαμε να μας γνωστοποιήσετε εν γένει όλες τις διαδικαστικές λεπτομέρειες που θα είναι απαραίτητες για την έναρξη εφαρμογής και την υλοποίηση της ως άνω διαδικασίας», συμπληρώνει. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

 

πηγή: lifo

now/greece/parakoloythiseis-o-proedros-tis-adae-zita-apo-ton-ypoyrgo-dikaiosynis-dieykriniseis-gia

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button