Ελλάδα

Παύλος Μπαριτάκης: «Προτεραιότητα μας ο πρωτογενής τομέας και η στήριξη της Υπαίθρου»

Ο Πρωτογενής Τομέας και τα προβλήματα της Υπαίθρου τέθηκαν επί τάπητος στη διάρκεια της επίσκεψης του υποψήφιου Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής Παύλου Μπαριτάκη σε χωριά του Νομού Ηρακλείου.

Ο κ. Μπαριτάκης, ο οποίος συνεχίζει τις επαφές του με τους πολίτες, επισκέφθηκε διαδοχικά τις Δαφνές, το Βενεράτο και την Αυγενική, του Δήμου Ηρακλείου, αλλά και τα χωριά του Αγίου Θωμά, της Μεγάλης Βρύσης, των Πρεβελιανών και της Αγίας Βαρβάρας, του Δήμου Γόρτυνας.

Το αυξημένο κόστος παραγωγής, η απουσία ενός σχεδιασμού για την ουσιαστική στήριξη των αγροτικών-κτηνοτροφικών προϊόντων και κατ’ επέκταση του πρωτογενούς τομέα, αλλά και η ανάγκη για την εν γένει στήριξη των κατοίκων της ενδοχώρας, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων.

«Τα χωριά μας και οι κάτοικοι τους, αγωνίζονται να κρατήσουν «ζωντανή» την Ύπαιθρο μέσα σε δύσκολες συνθήκες. Επιτακτική ανάγκη και πρώτη προτεραιότητα πρέπει να είναι η λήψη μέτρων και οι παρεμβάσεις για τη στήριξη τους», είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Βουλευτής, που αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής και στις προτάσεις για τη στήριξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μπαριτάκης επισήμανε την ανάγκη για τη μείωση της φορολογίας των πρώτων υλών παραγωγής, την επιδότηση μεταφορικού κόστους, τη διάθεση των παραγόμενων προϊόντων με τυποποίηση και πιστοποίηση, την ανάπτυξη με επενδύσεις στις υποδομές στον πρωτογενή τομέα.

Οι επαφές του κ. Μπαριτάκη, συνεχίζονται με νέες επισκέψεις σε χωριά του Νομού Ηρακλείου τις επόμενες ημέρες

https://creta24.gr/paylos-mparitakis-proteraiotita-mas-o-protogenis-tomeas-stirixi-tis-ypaithroy/

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button