Ελλάδα

Πειραιώς Σεραφείμ για γάμο ομόφυλων ζευγαριών: Αν αγαπάμε τα παιδιά τους, δεν θα τα βαπτίζουμε

Την έντονη αντίθεσή του τόσο με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, όσο και με τη βάπτιση των παιδιών τους εξέφρασε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, διαμηνύοντας ότι οι βουλευτές που θα ψηφίζουν το νομοσχέδιο δεν θα είναι πλέον αποδεκτοί στους κόλπους της Εκκλησίας.

Σήμερα (4.2.2024) αμέσως μετά τη λειτουργία, οι ιερείς διάβασαν την ειδική εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου για το ζήτημα, ξεκαθαρίζοντας τη στάση της Εκκλησίας.

Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ εμφανίστηκε έντονα επικριτικός, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ο διάβολος και τα μίσθατα όργανά του όπως ανέφερα, επιδιώκουν να μας καταστρέψουν και να μας αλλοιώσουν. Αντισταθείτε λοιπόν στη δαιμονική επίθεση».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι διαφωνεί πλήρως με τη βάπτιση των παιδιών. «Εάν αγαπάμε τα παιδιά, δεν θα τα βαπτίζουμε, γιατί; Για να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι αυτό που κάνουν οι κηδεμόνες τους είναι αμαρτία, είναι κακό», είπε.

«Για την εκκλησία είναι θανάσιμη διαγωγή, άρα λοιπόν τα παιδιά να μην επαναλάβουν τα λάθη των κηδεμόνων τους και να μην γίνουν και αυτά ομοφυλόφιλα», ανέφερε και διευκρίνισε: «Είμεθα υπέρ του υγιούς ερωτισμού, είμαστε υπέρ του ερωτισμού που λέει ο Θεός: αγάπη, άνδρας και γυναίκας».

Σημειώνεται πως την περασμένη εβδομάδα η Ιερά Σύνοδος επανέλαβε την αντίθεσή της με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών λέγοντας πως «η Εκκλησία δεν μπορεί να αποδεχθεί τον “ομοφυλοφιλικό γάμο”».

πηγή: creta24

peiraios-serafeim-gia-gamo-omofylon-zevgarion-an-agapame-ta-paidia-tous-den-tha-ta-vaptizoume/

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button