Ελλάδα

Προ των πυλών νέο σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών: 25.000 νέοι μόνιμοι σε δύο χρόνια – Τι αποκάλυψε η Κεραμέως

Τη συνέχιση των μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση αλλά και την αλλαγή του συστήματος διορισμών, εάν το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας κερδίσει τις εκλογές, έχει προαναγγείλει εδώ και μέρες η Νίκη Κεραμέως.

Συγκεκριμένα, η υπουργός Παιδείας, μιλώντας στον ANT1, τόνισε πως επί 12 χρόνια δεν είχε γίνει ούτε ένας διορισμός, αλλά τα δύο τελευταία χρόνια η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχώρησε σε 25.000 διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να εκλείψει το φαινόμενο των αναπληρωτών γιατί «αποτελεί στρέβλωση» υπογραμμίζοντας πως θα «ενεργοποιούνται» μόνο για να καλύπτουν κάποια έκτακτη ανάγκη.

Η υπουργός προανήγγειλε πως βρίσκεται «προ των πυλών» η κατάρτιση νομοσχεδίου, μέσω του οποίου θα προκριθεί ένα νέο σύστημα διορισμών που θα καλύψει τις πάγιες ανάγκες με διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών, αντί των αναπληρωτών.

Το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη αρχίζει να επεξεργάζεται ένα νέο σύστημα διορισμών και μοριοδότησης των εκπαιδευτικών, χωρίς, ωστόσο η υπουργός να δίνει λεπτομέρειες

«Δεν δεχτήκαμε εισηγήσεις για κλείσιμο σχολείων»

«Ούτε μια εισήγηση από την Επιτροπή Ειδικών και το υπουργείο Υγείας υπήρξε» τόνισε η υπουργός Υγείας στο ερώτημα αν υπήρχαν φωνές που έλεγαν να μην ανοίξουν τα σχολεία αλλά να καθυστερήσει το άνοιγμα λόγω των ιώσεων. Όπως επισήμανε, «δεν θα την κάναμε ποτέ αυτή τη συζήτηση πριν δυο χρόνια, ιώσεις είχαμε ανέκαθεν στη χώρα μας είναι δυνατόν να συζητάμε για κλείσιμο σχολείων, άλλο το τι μέτρα παίρνει κανείς».

Επίσης, ανέφερε ότι «η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική, δεν υπάρχει συζήτηση ή εισήγηση για υποχρεωτική χρήση μάσκας».

Όπως είπε η κ. Κεραμέως, το υπουργείο Παιδείας από την πρώτη στιγμή έχει απευθύνει σύσταση στους γονείς να μη στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο όταν έχουν κάποια «ύποπτα» συμπτώματα.

Μάλιστα, έχει ληφθεί πρόνοια και για τις απουσίες, καθώς από τον Νοέμβριο έως και τον Μάρτιο δεν θα προσμετρώνται μέχρι και απουσίες πέντε ημερών με την ανάλογη βεβαίωση από γιατρό.

πηγή: creta24

pro-ton-pylon-neo-systima-diorismoy-ekpaideytikon-25-000-neoi-monimoi-se-dyo-chronia-ti-apokalypse-kerameos/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button