Ελλάδα

Πρόεδρος εργαζομένων Τραμ: Δεν λειτουργεί η τηλεματική, δεν συνεργάζονται οι συρμοί με τα φανάρια

Καταγγελία για τον τρόπο που λειτουργεί το Τραμ δημοσιοποιήθηκε από τον πρόεδρο εργαζομένων, Χρήστο Τσώλη, και με βάση αυτήν το κέντρο ελέγχου αυτού του μέσου σταθερής τροχιάς δεν βλέπει που είναι οι συρμοί.

Στον απόηχο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη έρχονται αυτές οι καταγγελίες για τη λειτουργία του Τραμ.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος των εργαζομένων Τραμ Αττικής, Χρήστος Τσώλης υπογράμμισε πως «η τηλεματική δεν λειτουργεί, δεν συνεργάζονται οι συρμοί με τα φανάρια. Το κέντρο ελέγχου δεν ξέρει που βρίσκονται οι συρμοί». Και συμπλήρωσε πως, «οι οδηγοί λειτουργούν χειροκίνητα, εκεί που δεν υπάρχει φανάρι, οι επιβάτες πηδούν από το όχημα και οι κατευθύνσεις, τα ‘ψαλίδια’, αλλάζουν ανά πάσα στιγμή».

Διευκρίνισε επίσης πως, «τα παλιά οχήματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν με το νέο σύστημα» και όλα τα προαναφερθέντα προβλήματα, τόνισε πως, έχουν γνωστοποιηθεί σε όλους τους προϊστάμενους, ακόμα και τον τέως Υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή. Επιπλέον, είχαν κάνει μήνυση στην Εισαγγελία το 2021 και το μόνο που έχει γίνει έκτοτε, όπως είπε, ήταν να κληθούν για κατάθεση. Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, είπε πως «υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος, εκεί που πηδάει ο επιβάτης να σκοτωθεί».Και εξηγώντας, διευκρίνισε πως, «αν το κέντρο ελέγχου είναι ‘τυφλό,’ υπάρχει κίνδυνος».

Υπενθυμίζεται πως το πρωί ο Ηλίας Τρευλός, μέλος της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, κατήγγειλε στο OPEN ότι μέρος της διαδρομής από τον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας» μέχρι το αεροδρόμιο, γραμμή την οποία χρησιμοποιεί ο Προαστιακός και η Hellenic Train, δεν διαθέτει επαρκή σηματοδότηση

«Ένα κομμάτι λειτουργεί, ένα κομμάτι όχι στον άξονα αυτό. Αλλά ακόμα και να λειτουργούσε αυτό το κομμάτι, δε λύνεται το πρόβλημα. Ο έλεγχος της κυκλοφορίας δεν αντιμετωπίζεται μόνο με κάποια χιλιόμετρα, πρέπει να είναι το σύνολό του σε πλήρη λειτουργία και να υπάρχει στο κέντρο ελέγχου η συνολική εικόνα για το πού βρίσκεται η κάθε αμαξοστοιχία», ανέφερε.

Οι καταγγελίες προκάλεσαν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης

πηγή: lifo

now/greece/proedros-ergazomenon-tram-den-leitoyrgei-i-tilematiki-den-synergazontai-oi-syrmoi-me-ta

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button