Ελλάδα

Πυροβολισμός 16χρονου: «Δεν επιτρέπονται πυροβολισμοί στις καταδιώξεις» αναφέρει εγκύκλιος της αστυνομίας

Εγκύκλιος, που αναφέρεται σε περιπτώσεις καταδιώξεις είχε σταλεί στις 20 Δεκεμβρίου 2021 σε αστυνομικά τμήματα, σύμφωνα με αποκάλυψη του τηλεοπτικού σταθμού Mega. 

Πρόκειται για εγκύκλιο 223 σελίδων, με επικαιροποιημένα στοιχεία σε περίπτωση καταδίωξης και μοιράστηκε σε όλα τις αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας, μετά τα γεγονότα στο Πέραμα και τον θάνατο ενός Ρομά και τον τραυματισμό ενός ανήλικου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε ένα από αυτά τα έγγραφα, λίγο προγενέστερα αυτής της εγκυκλίου, σημειωνόταν: «Να θυμάσαι πάντα ότι κατά την καταδίωξη ΔΕΝ επιτρέπονται: πυροβολισμοί για ακινητοποίηση του οχήματος (π.χ. στα λάστιχα ή στον αέρα για εκφοβισμό) και επικίνδυνοι χειρισμοί και ελιγμοί για την εκτροπή του οχήματος (εμβολισμός του, «κλείσιμο» εν κινήσει, κλπ)».

Ακόμη αναφέρεται και για την «πιθανότητα διακοπής της καταδίωξης όταν αυτή καθίσταται επικίνδυνη για τη σωματική ακεραιότητα και ζωή των συμμετεχόντων και των λοιπών χρηστών της οδού, λαμβανόμενου πάντα υπόψη και της βαρύτητας του αδικήματος για το οποίο έγινε η καταδίωξη».

πηγή: lifo

now/greece/pyrobolismos-16hronoy-den-epitrepontai-pyrobolismoi-stis-katadioxeis-anaferei-egkyklios

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button