Ελλάδα

Ριφιφί Κολομβιανών: Πώς «άδειασαν» οι τρεις τους τις θυρίδες τράπεζας

Στην ταυτοποίηση των τριών Κολομβιανών που είχαν πραγματοποιήσει τη μεγάλη «αρπαγή» σε τράπεζα της Νέας Σμύρνης τον περασμένο Ιούλιο, προχώρησαν οι αστυνομικοί του τμήματος Διαρρηκτών έπειτα από δουλειά οκτώ και πλέον μηνών πάνω στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Με δράση σε Αμερική, Καναδά, Σουηδία και Φινλανδία, η διαβόητη συμμορία οι δράστες κινήθηκαν… κάτω από τη μύτη των υπαλλήλων της τράπεζας και στις 8 του Ιουλίου προχώρησαν στο μεγάλο ριφιφί.

Συγκεκριμένα, οι τρεις Κολομβιανοί, που είναι ηλικίας 46, 42 και 46 ετών, εισήλθαν στη χώρα μας αρκετές ημέρες πριν το χτύπημα, από τη Σερβία, με σκοπό να μελετήσουν τους υποψήφιους στόχους. Αφού επέλεξαν το κατάστημα-στόχο στη Νέα Σμύρνη, το επισκέφτηκαν αρκετές φορές σε διάστημα τριών ημερών για να χαρτογραφήσουν το χώρο, καταγράφοντας και σε βίντεο την κατόπτευσή του για περαιτέρω προσεκτική παρατήρηση των μέτρων ασφαλείας.

Έχοντας διαμοιράσει τους ρόλους τους, εισήλθαν φορώντας χειρουργικές μάσκες διαδοχικά στο κατάστημα, προσποιούμενοι τους πελάτες. Εφαρμόζοντας με ακρίβεια το σχέδιο που είχαν καταρτίσει, έφτασαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί στο χώρο του θησαυροφυλακίου, διέρρηξαν πέντε θυρίδες και αφαίρεσαν τα κοσμήματα που βρίσκονταν στο εσωτερικό τους.

Εξήλθαν διαδοχικά από το κατάστημα και ακολούθησαν διαφορετικά δρομολόγια διαφυγής, όπου και συναντήθηκαν σε μακρινό σημείο από το κατάστημα, επικοινωνώντας τηλεφωνικά μεταξύ τους στο μεσοδιάστημα. Την ίδια κιόλας ημέρα αποχώρησαν από τη χώρα, ταξιδεύοντας αεροπορικώς στην Ισπανία.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης, τόσο εθνικά όσο και διεθνή για τους τρεις Κολομβιανούς, που αποτελούν μέλη Διεθνικού Εγκληματικού Κυκλώματος, το οποίο δραστηριοποιείται στις διαρρήξεις τραπεζικών θυρίδων.

Ριφιφί Κολομβιανών: Πώς «άδειασαν» οι τρεις τους τις θυρίδες τράπεζας

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button