Ελλάδα

Σάλος στην Τουρκία με τη σύλληψη του Μέγα Αρχιμανδρίτη του Φαναρίου για κλοπή ρολογιού

Τον Μέγα Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Αγαθάγγελο Σίσκο, συνέλαβαν τη Δευτέρα του Πάσχα (17/4) οι τουρκικές αρχές, με την κατηγορία της κλοπής ρολογιού μεγάλης αξίας, το οποίο είχε κατασκευασθεί για συλλεκτική συλλογή το 1800 για λογαριασμό των Ανακτόρων.

Μπήκε στη φυλακή από την οποία ωστόσο αποφυλακίσθηκε με παρέμβαση της Αστυνομικής φρουράς του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ενώ ο Πατριάρχης τον έθεσε σε αργία επ’ αόριστο.

Πηγές του Φαναρίου μιλώντας στην εφημερίδα της ομογένειας «Εθνικός Κήρυκας» είπαν ότι ο Πατριάρχης είναι φοβερά προβληματισμένος και λυπημένος για το συμβάν διότι διασύρεται το Πατριαρχείο αφού το θέμα έχει λάβει εκτενείς διαστάσεις στον τουρκικό Τύπο και στο Ιντερνέτ με προβολή σχετικού βίντεο.

Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος σε δηλώσεις της στα Μέσα Ενημέρωσης ανάμεσα στα άλλα, είπε, πως, «είναι κρίμα διότι ο δράστης είναι μέλος της Πατριαρχικής Αυλής κι έπρεπε να σκέπτεται τον θεσμό που εκπροσωπεί και να είναι πιο προσεκτικός».

Επισημαίνεται ότι ο Μέγας Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Σίσκος είναι συν τοις άλλοις και Αρχαιοφύλακας του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Κατάγεται από την Καστοριά και πήγε στο Πατριαρχείο ως λαϊκός και εκεί χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος.

Ο Μέγας Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Αγαθάγγελος Σίσκος με τον οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο
rumvader.org

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του «Εθνικού Κήρυκα» ο Μέγας Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Σίσκος είπε ότι το θέμα έχει ανατεθεί σε δικηγόρο και δεν του επιτρέπεται να αναφερθεί σε αυτό.

«Ευχαριστώ πρώτα απ’ όλα για το ενδιαφέρον που δείχνετε, δημοσιογραφικό προφανώς. Εχει ανατεθεί το θέμα σε νομικό. Όσο γίνεται έρευνα δεν μου επιτρέπεται να πω κάτι και επίσης δεν έχω και την άδεια του διευθυντού του Γραφείου Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου διότι είναι θεσμικό το ζήτημα, διότι στο εν λόγω βίντεο αναφέρεται στην ιδιότητα κάποιου κληρικού του Πατριαρχείου η εν λόγω κυρία, οπότε είναι θεσμικό το ζήτημα και δεν μου επιτρέπεται να πω κάτι».

Στην ερώτηση γιατί ο Πατριάρχης τον έβαλε σε αργία επ’ αόριστο απάντησε:

«Αυτό είναι ένα πνευματικό ζήτημα που το γνωρίζει ο ίδιος ο Πατριάρχης.».

https://creta24.gr/salos-stin-toyrkia-ti-syllipsi-mega-archimandriti-fanarioy-klopi-rologioy/

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button