Ελλάδα

Σεισμός στην Εύβοια: «Δεν έχουν καταγραφεί ζημιές- Σε επιφυλακή ο αρχές» λένε περιφερειάρχης και πυροσβεστική

Το κλίμα της ανησυχίας που επικρατεί ευρύτερα στην περιοχή της Νότιας Εύβοιας μετά και τον νέο σεισμό των 5 Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα, μεταφέρει και ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Ο Φάνης Σπανός, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο τόνισε ότι «οι κάτοικοι έχουν βγει από τα σπίτια τους μετά το νέο σεισμό» ενώ επιβεβαίωσε ότι «μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί ζημιές ή κάποια άλλα γεγονότα που να ανησυχούν».

Ο ίδιος σημείωσε πως «όλοι οι αρμόδιοι βρίσκονται σε επιφυλακή και γίνονται περιπολίες σε διάφορα χωριά για να ελεγχθεί συνολικότερα η κατάσταση».

Δεν υπάρχουν ζημιές από τον νέο σεισμό των 5 Ρίχτερ, διαβεβαιώνει και ο διοικητής των πυροσβεστικών δυνάμεων της Εύβοιας, Περικλής Κουλκουβίνης.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί κάποιες ζημιές. Ωστόσο συνεχίζουν περιπολίες τα αυτοκίνητα της πυροσβεστικής για ελέγχους» δήλωσε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Υπενθυμίζεται ακόμα ότι κλειστά θα παραμείνουν και αύριο τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη Νότια Εύβοια, με αποφάσεις που υπέγραψαν, τόσο ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, όσο και ο δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου, Θανάσης Μπουραντάς.

Ιδιαίτερα για το δήμο Κύμης-Αλιβερίου, είχε ανακοινωθεί νωρίτερα ότι θα λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία, εκτός από τα σχολεία στους Ζάρακες που είναι κοντά στο επίκεντρο του σεισμού.

Μετά τα 5 Ρίχτερ, αποφασίστηκε πριν λίγο να παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία του δήμου Κύμης Αλιβερίου, και μάλιστα από το πρωϊ να προχωρήσουν σε ελέγχους για πιθανές ζημιές σε όλα τα κτίρια.

Το ίδιο αποφασίστηκε πριν λίγο και στο δήμο Καρύστου, όπου σύμφωνα με τον δήμαρχο, Λευτέρη Ραβιόλο, που μίλησε στο ΑθηναΪκό Πρακτορείο «και αύριο τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους. Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί κάποιες ζημιές, αντίθετα η ανησυχία στους κατοίκους είναι μεγάλη» όπως είπε χαρακτηριστικά.

πηγή: lifo

now/greece/seismos-stin-eyboia-den-ehoyn-katagrafei-zimies-se-epifylaki-o-arhes-lene-perifereiarhis

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button