Ελλάδα

Σεισμός στην Κρήτη – Σταύρος Τάσσος: «Δεν συνδέεται με την Τουρκία»

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο σεισμολόγος Σταύρος Τάσσος για το σεισμό των 4,7 Ρίχτερ που αναστάτωσε την Κρήτη το απόγευμα του Σαββάτου (18/02).

Μιλώντας στο CNN Greece, ο γνωστός σεισμολόγος τόνισε ότι «αυτός ο σεισμός δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, η ευρύτερη αυτή περιοχή στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα, βρίσκεται σε μία σχετική διέγερση.

«Απλώς φαίνεται πως αυτή η περιοχή βρίσκεται σε διέγερση, δηλαδή τα εσωτερικά αίτια που παράγουν ένα σεισμό αυτή τη στιγμή ”βράζουν”. Όπως ένα ηφαίστειο για παράδειγμα», ανέφερε ο κ. Τάσσος.

Δεν έχει σχέση με τους σεισμούς στην Τουρκία

Ο κ. Τάσσος δήλωσε κατηγορηματικά πως ο σεισμός στην Κρήτη δεν έχει καμία σχέση με τους φονικούς σεισμούς της Τουρκίας λέγοντας: «Ο συγκεκριμένος σεισμός που σημειώθηκε στην Κρήτη δεν μας ανησυχείούτε συνδέεται με την κατάσταση στην Τουρκία».

Εξήγησε ακόμη, πως οι ισχυρότατες δονήσεις στη γειτονική χώρα δεν πρόκειται να επιταχύνουν «τη γέννηση σεισμών και στην Ελλάδα».

Απαιτείται πρόληψη με αντισεισμικό σχεδιασμό

«Οι σεισμοί δεν προβλέπονται, δεν ξέρουμε που και πότε θα γίνει ο επόμενος ”καταστρεπτικός” σεισμός και τονίζω αυτή τη λέξη γιατί και μεγάλος να είναι ένας σεισμός αν είναι στη θάλασσα, μακριά δηλαδή από κατοικημένη περιοχή, δεν θα προκαλέσει ζημία», πρόσθεσε.

Επομένως η ορθολογική προσέγγιση μίας πολιτείας και ενός κράτους, που ενδιαφέρεται για τους πολίτες του είναι να είμαστε έτοιμοι από την άποψη της πρόληψης του αντισεισμικού σχεδιασμού».

πηγή: creta24

seismos-stin-kriti-stayros-tassos-den-syndeetai-tin-toyrkia/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button