Ελλάδα

Σεισμός στην Τουρκία: Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τους πληγέντες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες διάσωσης σε Τουρκία και Συρία μετά από τους ισχυρούς σεισμούς που σημειώθηκαν εχθές το πρωί.

Κυβερνήσεις από όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους και η χώρα μας, έχουν αποστείλει βοήθεια προκειμένου να συνδράμουν τις τουρκικές αρχές στο έργο τους. Εκατομμύρια πολίτες έχουν χάσει τα σπίτια τους και βρίσκονται σε συνθήκες ψύχους, καθώς φοβούνται να μπουν σε κτίρια εξαιτίας των μετασεισμών.

Στο πλευρό των πληγέντων βρίσκονται οι Γιατροί του Κόσμου και ο Ερυθρός Σταυρός αναγνωρίζοντας την ανθρωπιστική κρίση που προκάλεσαν οι σεισμοί.

Οι οργανώσεις καλούν όλους μας να συνδράμουμε στο έργο τους, βοηθώντας τους πληγέντες.

Σεισμός στην Τουρκία: Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε

«Οι Γιατροί του Κόσμου συντάσσονται στο πλευρό του τουρκικού και συριακού λαού που συγκλονίζονται από τις καταστροφικές επιπτώσεις του φονικού σεισμού μεγέθους 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε τη νοτιοανατολική Τουρκία και τη βόρεια Συρία.

Οι ομάδες των Γιατρών του Κόσμου κινητοποιούνται ήδη για να συνδράμουν  άμεσα στις πληγείσες περιοχές, όπου θα παράσχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και θα προσφέρουν όλα τα απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης στους πληγέντες», αναφέρουν οι Γιατροί του Κόσμου, παραθέτοντας τους τρόπους που μπορούμε να προχωρήσουμε σε δωρεά.

Από την πλευρά του ο Ερυθρός Σταυρός αναφέρει: «Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, αναγνωρίζοντας την τεράστια ανθρωπιστική κρίση που έχουν προκαλέσει οι αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις που έπληξαν την νοτιοανατολική Τουρκία και τη Συρία προκαλώντας τον θάνατο χιλιάδων πολιτών και αναγκάζοντας εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, απευθύνει κάλεσμα στον κόσμο για συγκέντρωση  οικονομικής βοήθειας προς ενίσχυσή τους».

Η λίστα θα ανανεώνεται συνεχώς

πηγή: lifo

now/greece/seismos-stin-toyrkia-pos-mporoyme-na-boithisoyme-toys-pligentes

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button