Ελλάδα

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: Ταυτοποιήθηκαν 52 θύματα

Συνολικά 52 από τα 57 θύματα του δυστυχήματος των Τεμπών έχουν ταυτοποιηθεί με τη μέθοδο του DNA, όπως ανακοινώθηκε από την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. ενώ 14 οικογένειες έχουν ενημερωθεί από τον επικεφαλής της ομάδας αναγνώρισης της Ελληνικής Αστυνομίας και τους ειδικούς ψυχολόγους, με την επώδυνη αυτή διαδικασία να συνεχίζεται.

Παράλληλα, όσοι οικείοι των θυμάτων καθώς και επιβαίνοντες επιθυμούν μπορούν να παραλάβουν προσωπικά αντικείμενα από το Α.Τ. Τεμπών, τα οποία συγκεντρώθηκαν από τους διασώστες από το μοιραίο τρένο.

Σήμερα, Παρασκευή αναμένεται να λήξει και η έρευνα στο σημείο της τραγωδίας με τα γερανοφόρα οχήματα να έχουν μετακινήσει τα δύο βαγόνια τόσο το πρώτο επιβατικό της β’ θέσης όσο και το βαγόνι- εστιατόριο διευκολύνοντας την επιχείρηση.

Έρευνα της Τροχαίας Λάρισας στα γραφεία του ΟΣΕ για συλλογή στοιχείων

Την ίδια ώρα, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο πλαίσιο της προανάκρισης από το Τμήμα Τροχαίας, στα γραφεία του ΟΣΕ στη Λάρισα, με στόχο να συλλεχθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζονται οι Αρχές για την διερεύνηση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, άνδρες της Τροχαίας στην έρευνα τους συνέλεξαν ό,τι στοιχείο κρίνεται χρήσιμο, όπως έγγραφα και άλλα ντοκουμέντα που αφορούσαν το συγκεκριμένο μοιραίο δρομολόγιο, ώστε να βγουν συμπεράσματα για τα αίτια της τραγωδίας και τον καταλογισμό των ευθυνών.

Αυτά είναι τα μέλη της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που θα διερευνήσει τα αίτια του δυστυχήματος

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν από τον νέο υπουργό Μεταφορών Γιώργο Γεραπετρίτη, τα ονόματα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που θα διερευνήσουν τα αίτια.

Η Επιτροπή είναι τριμελής και συμμετέχουν οι:

  • Ιωάννης – Κωνσταντίνος Χαλκιάς, Επίτιμος Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ως Πρόεδρος.
  • Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, Καθηγητής Μεταφορών και Παραγωγής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ως μέλος.
  • Βασίλειος Προφυλλίδης, Καθηγητής της Συγκοινωνιακής Τεχνικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ως μέλος.

«Η Επιτροπή θα επιτελέσει το έργο της στο συντομότερο δυνατό χρόνο και θα καλέσει τεχνικό προσωπικό, εμπειρογνώμονες ή όποιο άλλο πρόσωπο κρίνει απαραίτητο, προκειμένου να τη συνδράμουν», καταλήγει η ανακοίνωση.

πηγή: creta24

sidirodromiko-dystychima-sta-tempi-taytopoiithikan-52-thymata/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button