Ελλάδα

Σκύλοι θεραπείας: Πολλαπλά οφέλη από τις συνεδρίες με ειδικά εκπαιδευμένα τετράποδα

Ειδικό αφιέρωμα στην μέθοδο της Θεραπευτικής Επαφής με Σκύλους και τα αναγνωρισμένα πολλαπλά οφέλη της, έκανε η εκπομπή «Μέρα με Χρώμα» της ΕΡΤ φιλοξενώντας μια ομάδα, η οποία από το 2019, έχει πολλές σχετικές δράσεις στο δυναμικό της.

Συγκεκριμένα η κα Καλυψώ Βαβατσιούλα, θετική εκπαιδεύτρια και η ίδια, βρήκε την Φαίδρα μαζί με το κουτάβι της στην πυρόπληκτη Εύβοια το προπέρσινο καλοκαίρι μέσω ομάδας εθελοντών και την κράτησε.  

Το πρόγραμμα της ομάδας άρχισε το 2019 για την στήριξη ασθενών στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Σταυρούπολης. Όπως είπε η κα Λία Κουτσού, εθελόντρια, με τον Άργο, είναι εντυπωσιακή η επαφή που αναπτύσσουν οι ασθενείς με τους σκύλους.

Οι δύο γυναίκες υποστήριξαν πως τα σκυλιά έχουν πιστοποίηση από διεθνή οργανισμό και εξήραν τη θεραπευτική ιδιότητα των τετράποδων. Σημείωσαν πως οι ασθενείς μετά τις συνεδρίες είναι καλύτερα και πως τα αποτελέσματα αυτής της μεθόδου έχουν κατατεθεί σε ιατρικά συνέδρια.

Σημειώθηκε πως στις συνεδρίες ο σκύλος δεν είναι ποτέ μόνος του αλλά μαζί με τον κηδεμόνα του, ενώ αναφέρθηκαν λεπτομέρειες και για την εκπαίδευση ενός σκύλου θεραπείας.

πηγή: lifo

now/greece/skyloi-therapeias-pollapla-ofeli-apo-tis-synedries-me-eidika-ekpaideymena-tetrapoda

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button