Ελλάδα

Σουδάν: «Μας βοήθησε ένας μουσουλμάνος»- Τι λένε δυο αδελφές που διέφυγαν

Δύο αδελφές, η Αλεξάνδρα και η Κατερίνα Καλημέρη, μίλησαν για τις συνταρακτικές στιγμές που πέρασαν εν μέσω διασταυρούμενων πυρών στον πόλεμο στο Σουδάν

Ο πόλεμος στο Σουδάν μπαίνει εσχάτως στην τρίτη εβδομάδα του, και οι δύο διασωθείσες αδελφές μίλησαν στον ΣΚΑΪ για την περιπέτειά τους. 

Οι δύο αδελφές ήταν εγκλωβισμένες για μέρες στην Μητρόπολη στο Χαρτούμ, ενώ μίλησαν και για τις προσπάθειες που κατέβαλαν με τη βοήθεια Σουδανών ώστε να καταφέρουν να βρουν τρόπο διαφυγής μέχρι την Ελλάδα.

Τις βοήθησε ένας μουσουλμάνος να διαφύγουν ενώ οι γονείς τους έχουν παραμείνει εγκλωβισμένοι στη χώρα. 

«Ζούμε από θαύμα, είναι λίγο ακατανόητο να καταλάβουμε ότι ζούμε, αλλά μας έγραψε ο θεός νέα ζωή. Ανησυχούμε για τους άλλους. Έχουμε επικοινωνία με τους δικούς μας, είναι ικανοποιημένοι που εμείς είμαστε ασφαλείς. Είναι στο σπίτι τους», είπε η Αλεξάνδρα. 

«Ένας γνωστός μουσουλμάνος που είχε δικό του στρατό μας πήρε με το αυτοκίνητο. Από όπου περνούσαμε μας ρωτούσαν που πάμε με τα όπλα πάνω στα κεφάλια μας. Προσευχόμασταν και λέγαμε ψαλμούς μέχρι που φτάσαμε στο σπίτι του ανθρώπου που μας βοήθησε. Ήταν και ο Δεσπότης. Από εκεί αλλάξαμε αυτοκίνητο και πήγαμε αεροδρόμιο» ανέφερε.

Δείτε το βίντεο:

Στις εχθροπραξίες έχουν σκοτωθεί από την αρχή της σύγκρουσης στις 15 Απριλίου τουλάχιστον 528 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί άλλοι 4.599, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επίσημα δεδομένα του υπουργείου Υγείας, που δημοσιοποιήθηκαν χθες Σάββατο. Επειδή όμως δεδομένης της χαοτικής κατάστασης δεν μπορεί να γίνει ακριβής υπολογισμός τα παραπάνω στοιχεία καθιστούν τον μέχρι ώρας απολογισμό προφανώς υποτιμημένο.

https://www.lifo.gr/now/greece/soydan-mas-boithise-enas-moysoylmanos-ti-lene-dyo-adelfes-poy-diefygan

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button