Ελλάδα

Σπυρόπουλος: Η Κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς να διαχειριστεί τα κρίσιμα θέματα της ασφάλειας των σιδηροδρόμων

Στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο, μίλησε το πρωί της Τρίτης ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Σχολιάζοντας την επερχόμενη ενημέρωση στη Βουλή για τα αίτια της τραγωδίας στα Τέμπη και την απουσία του παραιτηθέντος υπουργού κ. Καραμανλή, ο κ. Σπυρόπουλος είπε χαρακτηριστικά: «Το παράδοξο είναι ότι έρχεται στη Βουλή ο κ. Γεραπετρίτης, ο οποίος έχει αναλάβει την ηγεσία του υπουργείου πριν κάτι ημέρες. Δεν έρχονται εκείνοι, οι οποίοι χειρίστηκαν τέσσερα χρόνια το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου, τους οργανισμούς, το τι πραγματικά δεν έγινε και φτάσαμε σε αυτό το τραγικό δυστύχημα. Ο κ. Καραμανλής, ο υφυπουργός του που είχε αρμοδιότητα και είναι εξαφανισμένος, οι πρόεδροι των οργανισμών, ο γενικός γραμματέας».

«Είναι το ίδιο – αν θυμάστε– που ζήσαμε και με την ιστορία των υποκλοπών. Έκρυβαν όσους χειρίστηκαν την ΕΥΠ. Υπάρχει η αίσθηση της ατιμωρησίας “να περάσουμε και αυτή τη μπόρα, να ξεχαστεί από την κοινωνία, να προχωρήσουμε και να γίνουν όλα καλά”. Δεν είναι όλα καλά», πρόσθεσε.

Επικρίνοντας τις κυβερνητικές παρεμβάσεις για το σιδηροδρομικό δίκτυο, ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής τόνισε: «Ο κ. Μητσοτάκης μαζί με τον κ. Καραμανλή έκαναν εκδηλώσεις. Ήξεραν τα ζητήματα της ασφάλειας. Είχαν γίνει ατυχήματα. Οι εργαζόμενοι είχαν στείλει επιστολές. Φαινόταν καθαρά πως γνώριζαν τι συνέβαινε στον σιδηρόδρομο και απέτυχαν παταγωδώς τέσσερα χρόνια να διαχειριστούν την ιστορία», σημειώνοντας πως η κυβέρνηση αδιαφόρησε πλήρως για τις κατά καιρούς προειδοποιήσεις αναφορικά με την ασφάλεια των σιδηροδρόμων.

«Και το χειρότερο που άκουσα: τον κ. Μητσοτάκη να δηλώνει στο υπουργικό συμβούλιο “θα κάνω τα πάντα”, προκειμένου να ολοκληρωθεί η σύμβαση 717 και να έχουμε πλήρες ηλεκτρονικό σύστημα σε όλο τον σιδηρόδρομο μέχρι τον Αύγουστο. Δηλαδή θα έκανε αυτά – που δεν έκανε τέσσερα χρόνια- σε τρεις μήνες. Αυτό είναι αδιανόητο να ακούγεται από τον Πρωθυπουργό. Είναι η απόλυτη παραδοχή της ανικανότητάς τους, ότι δεν ενδιαφέρονται για τον πολίτη, δεν ενδιαφέρονται για αυτούς που έμπαιναν στα τρένα», επισήμανε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Αναφερόμενος στις διαμαρτυρίες που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες, σχολίασε ότι «τα παιδιά που είναι εκεί έξω, οι πολίτες που διαμαρτύρονται στους δρόμους, βλέπουν και το ρουσφέτι ξανά. Αυτή είναι η διαφορά από την αξιοκρατία».

Σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών για την μετάταξη του σταθμάρχη, ο κ. Σπυρόπουλος είπε: «Ο κ. Βορίδης είπε ψέματα όσον αφορά το όριο ηλικίας του σταθμάρχη. Δεν είναι ένα ρουσφέτι που έγινε;» διερωτήθηκε.

πηγή: creta24

spyropoylos-kyvernisi-apetyche-patagodos-na-diacheiristei-ta-krisima-themata-tis-asfaleias-ton-sidirodromon/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button