Ελλάδα

ΣτΕ: «Όχι» στο αίτημα κατοίκων να «παγώσουν» τα έργα του μετρό στα Εξάρχεια

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε το αίτημα κατοίκων των Εξαρχείων προκειμένου, με προσωρινή διαταγή, να «παγώσουν» οι αποφάσεις με τις οποίες εγκρίθηκαν τα έργα για την κατασκευή του σταθμού του μετρό στην πλατεία της περιοχής. 

Οι κάτοικοι με την προσφυγή τους ζητούν να ανασταλούν και να ακυρωθούν η απόφαση της 7ης Οκτωβρίου του γενικού διευθυντή Περιβαλλοντικής Πολιτικής του υπουργείου Περιβάλλοντος, με την οποία εγκρίθηκαν τα έργα για την κατασκευή σταθμού του μετρό στην πλατεία των Εξαρχείων. Το ίδιο ζητούν για την απόφαση της 10ης Μαΐου 2021 του υπουργού Υποδομών, με την οποία εγκρίθηκε η κατάληψη της πλατείας Εξαρχείων για την κατασκευή του σταθμού.

Στις αιτήσεις τους οι κάτοικοι υποστηρίζουν πως με τη δημιουργία σταθμού μετρό θα προκληθεί ανεπανόρθωτη βλάβη, επειδή θα επιφέρει την πλήρη καταστροφή του φυτικού κεφαλαίου και της αισθητικής φυσιογνωμίας της πλατείας των Εξαρχείων. Ακόμη, αναφέρουν ότι θα προκληθεί βλάβη στην κοινωνικοοικονομική ζωή της πλατείας. 

Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι οι συγκεκριμένες αποφάσεις εκδόθηκαν δίχως να προηγηθεί η διαδικασία της διαβούλευσης με τους κατοίκους της περιοχής, προκειμένου να υποβάλουν τις απόψεις τους για εναλλακτικές λύσεις, όπως και ότι ξεκίνησαν τα έργα στην πλατεία ΄πριν από την εκπόνηση και έγκριση της τεχνικής περιβαλλοντικής μελέτης. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

πηγή: lifo

now/greece/ste-ohi-sto-aitima-katoikon-na-pagosoyn-ta-erga-toy-metro-sta-exarheia

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button