Ελλάδα

Στην αντιπυραυλική «ασπίδα» European Sky Shield προσχωρεί η Ελλαδα – Μήνυμα Δένδια σε Γκιουλέρ

Ο Υπουργός Εθνικής ‘ΑμυναςΝίκος Δένδιας θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Γιασάρ Γκιουλέρ στο περιθώριο της Συνόδου των αρμόδιων υπουργών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Όπως επισήμανε ο κ. Δένδιας είναι «μία καλή ευκαιρία για να υπενθυμίσουμε ότι είναι απολύτως απαραίτητο για τη διατήρηση του παρόντος κλίματος ύφεσης, η αποφυγή οποιωνδήποτε προκλήσεων, οποιωνδήποτε ενεργειών, μπορεί να δυναμιτίσουν την ατμόσφαιρα που υπάρχει αυτή τη στιγμή».

Ο Νίκος Δένδιας θα υπογράψει την προσχώρηση της Ελλάδας στην πρωτοβουλία European Sky Shield , μία πρωτοβουλία της Γερμανίας για την αντιπυραυλική προστασία. «Σημειώνω ότι την ίδια μέρα θα προσχωρήσει και η Τουρκία» επισήμανε ο Υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας

Συνάντηση με Λεκορνού

Επίσης, ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογό του Σεμπαστιάν Λεκορνού.

«Σήμερα, στη Σύνοδο των Υπουργών ‘Αμυνας θα συζητήσουμε για την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον. Επίσης, θα συζητήσουμε για τα ζητήματα ενίσχυσης της Ουκρανίας.

Από εκεί και πέρα, στο περιθώριο της Συνόδου θα έχω την ευκαιρία να συναντήσω τον Γάλλο ομόλογό μου, Σεμπαστιάν Λεκορνύ .Νομίζω ότι ο συντονισμός με την Γαλλία, με την οποία έχουμε μία στενή στρατηγική σχέση, είναι πάντα ιδιαίτερης σημασίας» επισήμανε.

https://creta24.gr/stin-antipyravliki-aspida-european-sky-shield-proschorei-i-ellada-minyma-dendia-se-gkiouler/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button