Ελλάδα

Στο βήμα της Βουλής ο Αντώνης Σαμαράς: «Αλλάζουν τον ίδιο τον ορισμό την οικογένειας»

Σφοδρή κριτική στη Βουλή κατά της κυβέρνησης από τον Αντώνη Σαμαρά.

«Η κυβέρνηση σήμερα ουσιαστικά δεν νιώθει να απειλείται από την αντιπολίτευση, αλλά ότι δεν έχει αντιπολίτευση δεν είναι καλό και δεν σημαίνει ότι έχει πάντα δίκιο», είπε και πρόσθεσε: «Η υπερβολική αυτοπεποίθηση μπορεί να την οδηγήσει να αποκοπεί από την πραγματικότητά και την κοινωνία».

Έκανε λόγο για θεμελιώδη ανατροπή του οικογενειακού δικαίου. «Δεν υπάρχει κανένας καταναγκασμός, δεν είναι προτεραιότητα της κοινωνίας», είπε.

Είπε ότι υφίσταται η λογική «μη μιλάτε όλοι τα κεφάλια μέσα» .

Ανθρώπινο δικαίωμα δεν είναι ό,τι σκαρφιστεί κάποιος να διεκδικήσει, τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός. Τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών καλύπτονται από το σύμφωνο συμβίωσης, είπε.

«Αλλάζουν τον ίδιο τον ορισμό την οικογένειας», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.

«Θα επικαλεστούν κάποιοι την έννοια της συμπεριληπτικότητας και θα ζητήσουν να αντικατασταθεί ο όρος πατέρας και μητέρα από τους όρους γονέας 1 και γονέας 2. Σχολεία ήδη το έκαναν, πριν ψηφισθεί το νομοσχέδιο», ανέφερε και πρόσθεσε: «Θα ζητήσουν από τα σχολεία να διδάσκεται η οικογένεια ως κάτι πιο ουδέτερο»

Είχε προειδοποιήσει πριν από ένα μήνα

Τροχιοδεικτική βολή κατά του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών είχε στείλει τη 12η Ιανουαρίου ο Αντώνης Σαμαράς, από τη Μεσσηνία.

«Στη συντριπτική της πλειοψηφία, η κοινωνία έχει αποκρυσταλλωμένη άποψη γι’ αυτό το ζήτημα κι εγώ θα τοποθετηθώ όταν έρθει η ώρα στη Βουλή. Εγώ ξέρω ότι επί χρόνια, όλοι οι πολιτικοί λέμε στον ελληνικό λαό πως πρέπει να μην απέχει από τις εκλογές και να ψηφίζει για το καλό της δημοκρατίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην Πρωθυπουργός.

Επίσης τότε διερωτήθηκε: «Θα λέμε στον ελληνικό λαό να ψηφίζει και να μην απέχει, και λέμε ταυτόχρονα στους Υπουργούς και τους βουλευτές να απέχουν;».

https://creta24.gr/sto-vima-tis-voulis-o-antonis-samaras-allazoun-ton-idio-ton-orismo-tin-oikogeneias/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button