Ελλάδα

Στρατιωτικοί γιατροί – Οικονομικά κίνητρα για να στελεχώσουν το ΕΣΥ

Οικονομικά κίνητρα στους στρατιωτικούς υγειονομικούς για να στελεχώσουν τα δημόσια νοσοκομεία ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ας κρατήσουμε τρία δεδομένα που αφορούν τους στρατιωτικούς γιατρούς αλλά και το στρατιωτικό νοσηλευτικό προσωπικό.

Α: Οι στρατιωτικοί γιατροί που παίρνουν απόσπαση σε νοσοκομείο του ΕΣΥ, κάθε μήνα θα λαμβάνουν το καθαρό ποσό των 1.800 ευρώ.
Β: Σ’ ότι αφορά τους στρατιωτικούς νοσηλευτές, εφόσον πάρουν απόσπαση σε νοσοκομείο του ΕΣΥ, το ποσό που έχει υπολογιστεί είναι 1.200 ευρώ.
Γ: Το 3ο σημείο που έχει σημασία είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση θα περάσει από την βουλή και θα συμπεριλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου υγείας.

Τέλος ο κ. Κεφαλογιάννης σημείωσε ότι αντιλαμβάνεται πλήρως την αναστάτωση που υπάρχει με αυτές τις τοποθετήσεις σε άλλο νομό από αυτόν που βρίσκονται σήμερα και τόνισε ότι «υπάρχει μια προσωρινή διατάραξη του ατομικού και οικογενειακού προγραμματισμού των γιατρών που καλούνται να μεταβούν σε έναν άλλο νομό – και θέλω να τους ευχαριστήσω από καρδιάς για την αυταπάρνηση και την αίσθηση καθήκοντος που επιδεικνύουν».

https://creta24.gr/stratiotikoi-giatroi-oikonomika-kinitra-gia-na-stelechosoun-to-esy/

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button