Ελλάδα

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Βρήκαμε στα χωράφια 4-5 νεκρούς» – Μαρτυρία διασώστη για τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν

Διασώστης που επιχειρεί στο σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη αναφέρθηκε στις συνθήκες που αντίκρισε επί τόπου, ενημερώνοντας πως η πλειονότητα των νεκρών είναι νεαρά άτομα.

Ο κ. Νίκος – δόθηκε μόνο το μικρό του όνομα – έφτασε στο σημείο λίγο μετά τη σύγκρουση του επιβατικού τρένου με την εμπορική αμαξοστοιχία. 

 

«Δεν γινόταν να πλησιάσεις στα τρία πρώτα βαγόνια (σ.σ. του επιβατικού), υπήρχε φωτιά» περιέγραψε, μιλώντας στο Mega, και έκανε λόγο για «τραγική κατάσταση, υπάρχουν πολλοί νεκροί». 

Σύμφωνα με τον ίδιο, «από τη 01:00 δεν είχαμε απεγκλωβίσει κανέναν τραυματία», ενώ οι διασώστες βρήκαν σορούς σε χωράφια. 

«Βρήκαμε στα χωράφια 4-5 νεκρούς ανθρώπους» είπε και σημείωσε πως από τα τρία πρώτα βαγόνια «έβγαιναν συνέχεια θύματα». 

Ο κ. Νίκος, ερωτώμενος για την ηλικία των νεκρών, ανέφερε πως «είναι πολλά νέα παιδιά, στην πλειονότητα φοιτητές. Το 80% είναι νέα παιδιά, κάτω των 30». 

Σχετικά με το εάν αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών, ο ίδιος εμφανίστηκε βέβαιος. «Είναι σίγουρα πολλοί παραπάνω από 32 οι νεκροί» είπε.Τέλος, αναφέρθηκε στη διαδικασία ταυτοποίησης των ατόμων που έχασαν τις ζωές τους, σημειώνοντας πως σε ορισμένους θα απαιτηθούν εξετάσεις καθώς είναι απανθρακωμένοι. 

πηγή: lifo

now/greece/sygkroysi-trenon-sta-tempi-brikame-sta-horafia-4-5-nekroys-martyria-diasosti-gia-tis

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button