Ελλάδα

Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα- Νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Δύο τρένα συγκρούστηκαν σφοδρά στη Λάρισα αργά το βράδυ της Τρίτης, με συνέπεια να προκληθεί πυρκαγιά. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν νεκροί και δεκάδες τραυματίες. 

Πληροφορίες του ΣΚΑΪ κάνουν λόγο για τουλάχιστον 10 νεκρούς και 60 τραυματίες, από τους οποίους οι 25 είναι σε σοβαρή κατάσταση. Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση της πυροσβεστικής για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και τον απεγκλωβισμό επιβατών από το τρένο. Στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 17 οχήματα. 

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, συγκρούστηκαν δύο αμαξοστοιχίες, μία επιβατική και μία εμπορική, κοντά στην περιοχή Ευαγγελισμός, στη Λάρισα. Τα δύο πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας εκτροχιάστηκαν και εκδηλώθηκε πυρκαγιά. 

Μετά τη σύγκρουση των τρένων κινητοποιήθηκαν το ΕΚΑΒ, η Πυροσβεστική, η Αστυνομία και ο στρατός. Δεκάδες ασθενοφόρα βρίσκονται στο σημείο και οι τραυματίες μεταφέρονται και στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας. 

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενημερώνεται διαρκώς για το δυστύχημα. Στην περιοχή μεταβαίνει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ενώ ο Χρήστος Στυλιανίδης είναι στο κέντρο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας. 

Περισσότερα σε λίγο

πηγή: lifo

now/greece/sygkroysi-trenon-sti-larisa-nekroi-kai-dekades-traymaties

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button