Ελλάδα

Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Ταυτοποιήθηκε η σορός του φοιτητή Κυπριανού Παπαϊωάννου

Βαρύ πέπλο θλίψης καλύπτει και τη Κύπρο λόγω του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Το στενό περιβάλλον του 23χρονου φοιτητή Κυπριανού Παπαϊωάννου ανακοίνωσε πως ταυτοποιήθηκε η σορός του με DNA που δόθηκε από τους δικούς του.

Όσο ακόμα το όνομά του βρισκόταν στο κατάλογο των αγνοουμένων υπήρχε η ελπίδα για ένα θαύμα, όσο και αν φαινόταν εξωπραγματικό. Από χθες το βράδυ η αμυδρή ελπίδα έγινε θρήνος για τον άτυχο Κυπριανό. Ο 23χρονος ο οποίος σπούδαζε στη Θεσσαλονίκη, επέστρεφε στη συμπρωτεύουσα μετά από ταξίδι που είχε κάνει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας με την αρραβωνιαστικιά του. Κατά την επιστροφή ο Κυπριανός επέλεξε το τρένο ενώ η αρραβωνιαστικιά του επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη οδικώς. Η σορός του Κυπριανού εντοπίστηκε στο δεύτερο βαγόνι του μοιραίου τρένου.

papaiwannoy-1
papaiwannoy-4

O Κυπριανός είχε αποφοιτήσει με άριστα από το Μουσικό Σχολείο Αμμοχώστου έχοντας ιδιαίτερη κλήση στη Βυζαντινή Μουσική. Πριν συνεχίσει τις σπουδές του στη Θεσσαλονίκη υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στις Δυνάμεις Καταδρομών. Σπούδαζε στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ.

papaiwannoy-2

papaiwannoy-3

Ο κοινοτάρχης του χωριού Αυγόρου, Παραγιώτης Μιχαηλάς, από το οποίο καταγόταν ο Κυπριανός Παπαϊωάννου δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η κοινότητα είναι σε αναμονή για να κάνει ό,τι μπορεί για στήριξη της οικογένειας του.

«Από την Τετάρτη 1 Μαρτίου που έγινε η Εθνική Τραγωδία, η Κοινότητα Αυγόρου ήταν βουβή και περίμενε με αγωνία ότι θα είχε καλό αποτέλεσμα», ανέφερε ο κ. Μιχαηλάς. «Από χθες που ταυτοποιήθηκε η σορός του Κυπριανού η Κοινότητα της Αυγόρου είναι σε χειρότερη κατάσταση», πρόσθεσε. Ανέφερε ότι «ο Κυπριανός ήταν ένα πολύ καλό και φιλήσυχο παιδί, κοντά στην εκκλησία».

Σημείωσε πως «ο πατέρας του είναι ο Πατήρ Χριστόδουλος είναι Ιερέας συμπαραστάτης της κοινότητας Αυγόρου, στις χαρές και στις λύπες. Τώρα έχουμε υποχρέωση όπως στηρίξουμε την οικογένεια του Κυπριανού και τον Πατέρα Χριστόδουλο».

Ο Κοινοτάρχης Αυγόρου ανέφερε επίσης ότι δεν γνωρίζουν ακόμα πότε θα μεταφερθεί η σορός του άτυχου νέου στην Κύπρο. «Παραμένουμε σε αναμονή και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για το καλό της οικογένειας και ο Θεός βοηθός για όλους», είπε.

πηγή: creta24

sygkroysi-trenon-sti-larisa-taytopoiithike-soros-foititi-kyprianoy-papaioannoy/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button