Ελλάδα

Σύνοδος Πρυτάνεων: Καταδικάζουμε κάθε μορφής επίθεση εναντίον του Δημόσιου Πανεπιστημίου

Με αφορμή τις βίαιες επιθέσεις εναντίον προσώπων, τα οποία βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης στα Πανεπιστήμια, η Σύνοδος των Πρυτάνεων εξέδωσε σήμερα, 5 Φεβρουαρίου, σχετική ανακοίνωση.

Επιπλέον, εκφράζει την αντίθεσή της απέναντι στις παρεμβάσεις εισαγγελικών αρχών και καταδικάζει εκείνες τις αναφορές και τα δημοσιεύματα, όπου όργανα ή πρόσωπα με διοικητικές θέσεις στα ΑΕΙ αντιμετωπίζονται με απαξίωση, καθώς τους καταλογίζεται από ολιγωρία έως σκοπιμότητα.

Η Σύνοδος των Πρυτάνεων καταδικάζει «κάθε μορφής επίθεση εναντίον του Δημόσιου Πανεπιστημίου και θεωρεί ότι οι διοικήσεις των ΑΕΙ εκπληρώνουν, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους, στο ακέραιο τις εκ του νόμου υποχρεώσεις τους, για να διασφαλιστεί η υλοποίηση του εκπαιδευτικού έργου, σε μια κρίσιμη περίοδο ιδιαίτερα εν όψει της δημοσιοποίησης του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά – μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια».

Η Σύνοδος Πρυτάνεων καλεί «όλους τους εμπλεκόμενους να εγκαταλείψουν τη προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και μετάθεσης ευθυνών προς όσους κατέχουν θέσεις ευθύνης στα Πανεπιστήμια και να δουν την κρίση αυτή ως μια ευκαιρία για την επίλυση των πραγματικών προβλημάτων των Πανεπιστημίων».

«Η πανεπιστημιακή κοινότητα υπερασπιζόμενη το αυτοδιοίκητο, την ακαδημαϊκή ελευθερία και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών στους χώρους των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων δεν καταβάλλεται, ούτε τρομοκρατείται και συνεχίζει αδιάλειπτα το έργο της για την ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου».

πηγή: creta24

synodos-prytaneon-katadikazoume-kathe-morfis-epithesi-enantion-tou-dimosiou-panepistimiou/

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button