Ελλάδα

Τέμπη: «Έδωσα εντολή για αλλαγή τροχιάς, αλλά δεν υπάκουσε το σύστημα» ισχυρίστηκε ο σταθμάρχης

Για περισσότερες από έξι ώρες κατέθετε στις Αρχές ο σταθμάρχης του ΟΣΕ Λάρισας, πριν από τη σύλληψή του για το σιδηροδρομικό δυστύχημα που έλαβε χώρα στα Τέμπη και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τις ζωές τους δεκάδες άτομα.

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες από τον ΣΚΑΪ, κατά την κατάθεσή του, ο 59χρονοςάνδρας ισχυρίστηκε ότι έδωσε εντολή για αλλαγή τροχιάς, αλλά δεν υπάκουσε το σύστημα. 

Παραμένει άγνωστο εάν ο ίδιος αντιλήφθηκε ή όχι το λάθος, όπως ισχυρίστηκε, του συστήματος. 

Ο σταθμάρχης, σύμφωνα με την Αστυνομία, χαρακτηρίζεται ως υπαίτιος του δυστυχήματος και κατηγορείται εκτός των άλλων, για ανθρωποκτονία από αμέλεια άρθρο 302 του Ποινικού Κώδικα), σωματική βλάβη από αμέλεια (314 ΠΚ) και επικίνδυνες παρεμβάσεις στην συγκοινωνία μέσων (291 ΠΚ).

Σημαντικό στοιχείο για την έρευνα σχετικά με τα αίτια του δυστυχήματος θα παίξουν οι απομαγνητοφωνημένες επικοινωνίες πριν από τη σύγκρουση.

Η επιχείρηση στο σημείο παραμένει σε εξέλιξη, με την Πυροσβεστική να κόβει και απομακρύνει κομμάτια από τα βαγόνια σε μία προσπάθεια να βρει τυχόν ζωντανούς, αλλά οι ελπίδες είναι ελάχιστες. Τα τρία πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας εκτροχιάστηκαν και ξέσπασε φωτιά

Ορισμένες από τις σορούς που έχουν ανασυρθεί είναι απανθρακωμένες. Στην περιοχή, να σημειωθεί, έχει σταλεί το ειδικό κλιμάκιο από τα εγκληματολογικά της ΕΛ.ΑΣ. που είχε αναλάβει την ταυτοποίηση των νεκρών από τη φωτιά στο Μάτι. 

πηγή: lifo

now/greece/tempi-edosa-entoli-gia-allagi-trohias-alla-den-ypakoyse-systima-ishyristike-o

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button