Ελλάδα

Τέμπη: «Δεν υπάρχει υποκατάστατο για αυτά που χάσαμε» – Συγκλονίζει ο πατέρας της Ιφιγένειας

Για τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τις οικογένειες των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη μίλησε ο Σωτήρης Μήτσκας, πατέρας της άτυχης 23χρονης Ιφιγένειας.

«Αυτό που χάσαμε ο καθένας μας, δεν υπάρχει υποκατάστατο. Δυστυχώς, οι περισσότεροι εστιάζουν, ξέρεις, στα χρήματα, ας πούμε, και δεν είναι μόνο τα χρήματα είναι και άλλα πράγματα που εγώ πιστεύω ότι θα μας βοηθήσουν», τόνισε χαρακτηριστικά στον ANT1.

«Μιλώντας για τη δική μου οικογένεια, έχουμε μια κορούλα που μόλις γέννησε, έχουμε ένα άλλο αγόρι που σπουδάζει στο εξωτερικό. Μακάρι να μην χρειάζονταν όλα αυτά τα μέτρα, αλλά είναι έτσι η ζωή αυτόν τον καιρό, αυτές τις εποχές που οποιαδήποτε βοήθεια είναι σημαντική. Απλά στο μέλλον να μην υπάρξει άλλη Ιφιγένεια. Αυτό είναι το πιο σημαντικό», επεσήμανε ακόμη ο κ. Μήτσκας.

Όσο για την δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη σε οικογένειες θυμάτων και επιβαινόντων – ένα από τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση, ο πατέρας της 23χρονος Ιφιγένειας, δήλωσε τα εξής: «Προσφέρθηκαν πολλοί να έρθουν να μας βοηθήσουν να μιλήσουμε για τα ψυχολογικά. Δεν έχουμε έρθει σε επαφή ακόμα με κανέναν. Με πήρε ένας κύριος που έχασε ένα παιδάκι στο Μακροχώρι πριν χρόνια, πως να στο πω, προτιμώ να μιλήσω αυτή τη στιγμή με αυτόν, για να μου πει πως είναι το μετά, ξέρω εγώ, πώς εξελίσσεται, που το έχει βιώσει και το βιώνει. Νομίζω πως θα μας βοηθήσει πιο πολύ».

Δείτε το βίντεο του Ant1:

 

πηγή: creta24

tempi-den-yparchei-ypokatastato-ayta-poy-chasame-sygklonizei-o-pateras-tis-ifigeneias/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button