Ελλάδα

Τέμπη: Η συγκλονιστική περιγραφή εθελοντή διασώστη

Συγκλονίζουν οι ιστορίες που συνεχίζουν να έρχονται στο φως μετά το σοκαριστικό δυστύχημα στα Τέμπη το οποίο στοίχισε τη ζωή σε 57 άτομα.

Από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας έσπευσαν στο σημείο μέλη της ΕΜΑΚ καθώς και εθελοντές διασώστες προκειμένου να συνδράμουν στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού επιβατών.

Επικράτησε χάος και πανικός με δεκάδες επιβάτες να έχουν εγκλωβιστεί στα βαγόνια και να προσπαθούν να βγουν.

Συγκλονίζει εθελοντής – διασώστης

«Η εικόνα που αντικρίσαμε λίγα λεπτά μετά το δυστύχημα ήταν συγκλονιστική και πρωτόγνωρη για μας» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Νίκος Μπαρλαγιάννης, εθελοντής διασώστης του Ερυθρού Σταυρού,  που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο σημείο του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

«Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική. Υπήρχε φωτιά στα δύο πρώτα βαγόνια που μας δυσκόλευε να αναπνεύσουμε. Ήταν σκοτάδι. Ακούγαμε ουρλιαχτά των ανθρώπων που προσπαθούσαν να βγούνε από τα βαγόνια και ήταν σε κατάσταση σοκ. Το ίδιο και μεις οι εθελοντές. Το ένστικτό μας μας όμως μας ωθούσε να βοηθήσουμε όσους ήταν εγκλωβισμένοι και προσπαθούσαν να βγουν από το τρένο».

Όπως περιγράφει χαρακτηριστικά «υπήρχαν άνθρωποι που είχαν καταφέρει να βγουν από το τρένο και είχαν μέσα κάποιον δικό τους. Μια κοπέλα το αγόρι της, ο άλλος τον φίλο του, αλλά ήταν η κατάσταση τόσο σκληρή και η ατμόσφαιρα τόσο αποπνικτική που δεν μπορώ να θυμηθώ χαρακτηριστικά περιστατικά».

Για τις επιχειρήσεις στο πεδίο είπε «από χθες το πρωί έως σήμερα οι έρευνες που έγιναν ήταν στο 2ο βαγόνι. Σήμερα μας ενημέρωσαν ότι θα επικεντρωθούμε στα υπόλοιπα βαγόνια και θα συλλέξουμε κάποια προσωπικά αντικείμενα των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα, τα οποία μπορούν να φανούν χρήσιμα, είτε στην ταυτοποιηση, είτε για να δοθούν στους συγγενείς τους, κάτι που μπορεί να το έχουν ανάγκη αυτή τη στιγμή».

πηγή: creta24

tempi-sygklonistiki-perigrafi-ethelonti-diasosti/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button