Ελλάδα

Τέμπη- Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας: «Στον νεκροτομείο υπάρχει σάκος με διάσπαρτα μέλη»

Για το δύσκολο έργο της ταυτοποίησης των σορών μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, μίλησε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος.

«Σύμφωνα με την ιατροδικαστική υπηρεσία, στο νεκροτομείο αυτή τη στιγμή υπάρχουν 44 πτώματα και ένας σάκος με διάφορα διάσπαρτα μέλη, είτε αυτά είναι χέρια, είτε είναι πόδια, τα οποία δεν γνωρίζουμε ακόμη αν ανήκουν στα ήδη υπάρχοντα πτώματα ή σε κάποια από αυτά που θα ανασυρθούν», δήλωσε χαρακτηριστικά στο OPEN.

Όπως είπε, έχει αποφασιστεί η ταυτοποίηση να γίνει με λήψη DNA σε όλες τις σορούς και στα διάσπαρτα μέλη. «Είναι αρκετές οι σοροί και θα χρειαστεί κάποιος χρόνος. Ελπίζω ότι  ειδική υπηρεσία λαμβάνει υπόψη τους γονείς και τους υπόλοιπους συγγενείς, οι οποίοι περιμένουν από στιγμή σε στιγμή να πάρουν απαντήσεις», σημείωσε, προσθέτοντας ότι στη Λάρισα έφτασαν ιατροδικαστές από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λαμία προκειμένου να βοηθήσουν.

«Τα πτώματα νεκροτομούνται. Από κει και πέρα, περιμένουμε την ταυτοποίηση προκειμένου να παραδοθούν στις οικογένειες για ταφή. Δεν έχει κανείς αυταπάτες πως μπορεί να  βρεθεί κάποιος ζωντανός», τόνισε ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος.

πηγή: lifo

now/greece/tempi-iatrikos-syllogos-larisas-ston-nekrotomeio-yparhei-sakos-me-diasparta-meli

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button