Ελλάδα

Τέμπη: «Κάθε μέρα κηδεύω κορίτσια που είχα βαφτίσει» λέει ο πατήρ Νέστωρ (βίντεο)

Ο Πατήρ Νέστωρ Σαραντίδης μίλησε στο Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News” για την τραγωδία στα Τέμπη, λέγοντας πως μέσα σε μία εβδομάδα έχει κηδέψει ήδη τέσσερα άτομα από το δυστύχημα με τη σύγκρουση των τρένων.

Ο Πατήρ Νέστωρ Σαραντίδης, αρχιμανδρίτης Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος, είναι ο ιερέας που κήδεψε δύο κορίτσια τα οποία είχε βαπτίσει και κήδεψε συνολικά τέσσερα άτομα από το δυστύχημα.

«Αυτό το τραγικό δυστύχημα μας σόκαρε όλους. Κάθε μέρα αυτή τη βδομάδα κάνω κηδείες από κορίτσια που είχα βαπτίσει. Αυτό που ζήσαμε ήταν τραγικό. Τη Δευτέρα θάψαμε την Αφροδίτη, την Τετάρτη τον Βασίλη, μετά τη Θωμαή και την Φραντζέσκα. Και περιμένουμε άλλη μία αυτές τις ημέρες», είπε αρχικά.

«Ό, τι και να πούμε εμείς δεν μπορούμε να καταλάβουμε το πένθος των γονέων. Αυτό που θαύμασα όμως, ήταν η αξιοπρέπεια των γονιών. Πρέπει η Πολιτεία να φροντίσει να μην έχουμε ποτέ ξανά τέτοια δυστυχήματα. Πρέπει να προσέξουμε εμείς οι κληρικοί πως λέμε και τι. Δεν μπορούμε να πούμε σε έναν γονέα πως το παιδί του το κάλεσε ο Θεός και είναι στον παράδεισο. Πονάει εκείνη την ώρα και δεν τον παρηγορούμε», συμπλήρωσε.

πηγή: creta24

tempi-kathe-mera-kideyo-koritsia-poy-eicha-vaftisei-leei-o-patir-nestor/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button