Ελλάδα

Τέμπη – Μίνα Γκάγκα: Οι συγγενείς δεν θα δουν τους νεκρούς, να τους θυμούνται γερούς

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα ενημέρωσε για την απόφαση που ελήφθη όσον αφορά στους νεκρούς της τραγωδίας στα Τέμπη. Όπως είπε, οι συγγενείς τους δεν θα τους δουν αλλά η αναγνώριση θα γίνει μόνο από DNA. 

«Αυτό που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι είναι τρομερό, λυπάμαι πολύ για όσους έχουν χαθεί και όσους περιμένουν να μάθουν για τους δικούς τους» σημείωσε σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ.

Η ταυτοποίηση των σορών γίνεται σε συνεργασία με τα εγκληματολογικά της ΕΛ.ΑΣ, είπε και έκανε λόγο για μία «τραυματική» διαδικασία για τους συγγενείς των θυμάτων. 

«Η απόφαση είναι να μην έρθουν οι συγγενείς σε επαφή με τους νεκρούς, να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο ψυχοφθόρο για εκείνους. Εάν έχουν κάποιο νεκρό, καλό είναι να τον θυμούνται γερό και καλά» είπε. 

Σχετικά με την κατάσταση των τραυματιών, σημείωσε πως 6 παραμένουν σε μονάδες ΜΕΘ, ενώ περίπου 10 άτομα έχουν υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις. 

Τέλος, στάθηκε στη μεγάλη κινητοποίηση από πλευράς των υγειονομικών, που έσπευσαν όλοι στα πόστα τους όταν έγινε γνωστό το συμβάν, αλλά και πολιτών που σχημάτισαν ουρές για να δώσουν αίμα. «Οι ανάγκες για αίμα έχουν καλυφθεί, αλλά καλό είναι να έχουμε δωρεές. Είναι καλό ότι οι Έλληνες στα δύσκολα ενώνονται και είναι εκεί»

πηγή: lifo

now/greece/tempi-mina-gkagka-oi-syggeneis-den-tha-doyn-toys-nekroys-na-toys-thymoyntai-geroys

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button