Ελλάδα

Τέμπη: «Ο σταθμάρχης δεν θέλει να μιλά για την τραγωδία» – Οι μέρες του στη φυλακή

Δεν θέλει να μιλά για την τραγωδία στα Τέμπη, ο 59χρονος σταθμάρχης που βρίσκεται στην φυλακή αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες για τη φονική σύγκρουση των τρένων.

Μέχρι σήμερα, οι μοναδικοί που έχουν δει τον σταθμάρχη και του έχουν μιλήσει, είναι οι δικηγόροι του και η σύζυγός του που τον επισκέφθηκαν στη φυλακή.

«Ο 59χρονος σταθμάρχης κρατείται σε κελί με άλλους τρεις κρατούμενους οι οποίοι δεν έχουν διαπράξει σοβαρά εγκλήματα. Και αυτό, γιατί πάντα υπάρχει ο φόβος να δεχτεί επίθεση από συγκρατούμενούς του, μιας και η ασύλληπτη τραγωδία στα Τέμπη, είναι γνωστή από τη πρώτη στιγμή και εντός των φυλακών της Λάρισας. Έτσι, ο κίνδυνος ελαχιστοποιείται στο μέγιστο δυνατό» σύμφωνα με το «Live News».

«Δε θέλει να μιλά για τη τραγωδία»

Ο προφυλακισμένος σταθμάρχης της Λάρισας κρατείται στην 4η πτέρυγα των φυλακών της Λάρισας, στο ισόγειο του σωφρονιστικού ιδρύματος και, σύμφωνα με πληροφορίες, δείχνει σαστισμένος, δίχως να μπορεί ακόμη να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της τραγωδίας.

«Ο σταθμάρχης είναι ολιγομίλητος, χαμένος στις σκέψεις του. Δεν θέλει να προαυλίζεται και αρνείται να αναφέρει ή να ακούσει κάποιον άλλο να αναφέρεται στη σιδηροδρομική τραγωδία. Μάλιστα, δεν παρακολουθεί τα όσα μεταδίδονται στην τηλεόραση, ενώ το μόνο που έχει ζητήσει μέχρι στιγμής, να έχει μαζί του, είναι ένα μικρό ραδιόφωνο».

Ο 59χρονος αποφεύγει να έχει την παραμικρή επαφή με άλλους κρατούμενους. Με τους μόνους που έχει συνομιλία είναι με τη σύζυγό του, είτε από το τηλέφωνο, είτε όταν εκείνη τον επισκέπτεται στις φυλακές και με τους δικηγόρους του, οι οποίοι του περιγράφουν το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η υπεράσπισή του.

Τι θα υποστηρίξει – «Δεν εκπαιδεύτηκα στην τηλεδιοίκηση»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 59χρονος σταθμάρχης, θα ισχυριστεί ότι:

  • Δεν εκπαιδεύτηκε ποτέ στην τηλεδιοίκηση
  • Δεν του είχαν δείξει όλες τις λειτουργίες του πίνακα ελέγχου
  • Ο πίνακας ελέγχου κυκλοφορίας υπολειτουργούσε
  • Τα κλειδιά στο σύστημα είχαν πρόβλημα

Στα δικαστήρια την Παρασκευή οι σταθμάρχες και ο επιθεωρητής

Σημειώνεται ότι αύριο, Παρασκευή, θα οδηγηθούν ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή τρία άτομα, οι δύο σταθμάρχες και ο επιθεωρητής κυκλοφορίας, ενώ από την εξέλιξη της έρευνας, είναι πιθανό να ασκηθούν διώξεις και σε άλλα πρόσωπα.

πηγή: creta24

tempi-o-stathmarchis-thelei-na-mila-tin-tragodia-oi-meres-sti-fylaki/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button