Ελλάδα

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα σε βάρος της εισαγγελέως που απέρριψε τη μήνυση συγγενών

Μία δικαστική εξέλιξη σημειώθηκε στην υπόθεση των Τεμπών με πολιτική απόληξη.

Παραγγελία για τη διενέργεια πειθαρχικής έρευνας για την εισαγγελέα πρωτοδικών, η οποία εξέδωσε απορριπτική διάταξη επί της ουσίας για καταγγελθέντες υπουργούς στην υπόθεση των Τεμπών έδωσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη.

Η εισαγγελική διάταξη αφορούσε σε μήνυση συγγενή θύματος στα Τέμπη κατά του Χρήστου Τριαντόπουλου, χωρίς να παραπέμψει την υπόθεση στη Βουλή, όπως προβλέπει το Σύνταγμα και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών για την αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στην παραγγελία της:

«Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη απέστειλε σήμερα στη Διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας την ακόλουθη παραγγελία:

Προς την κα Διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας

Παρακαλούμε να διερευνήσετε κατά το άρθρο 117§1 περ. στα΄, 9 Ν. 4938/2022, τυχόν πειθαρχική ευθύνη της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ε. Κ., η οποία εξέδωσε απορριπτική επί της ουσίας διάταξη για καταγγελθέντες Υπουργούς, ως εμπλεκομένους στην Υπόθεση των Τεμπών, κατά παράβαση του άρθρου 86 του Συντάγματος και του Νόμου 3126/2003, άρθρο 4 § 4 «περί ποινικής ευθύνης Υπουργών.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα σε βάρος της εισαγγελέως που απέρριψε τη μήνυση συγγενών

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button