Ελλάδα

Τέμπη: Προς εφέτη ανακριτή η υπόθεση- Ξεχωριστή έρευνα για την καθυστέρηση έργων

Την αναβάθμιση των ερευνών για το δυστύχημα στα Τέμπη δρομολογεί ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Σταμάτης Δασκαλόπουλος Παράλληλα, ανατέθηκε στον οικονομικό εισαγγελέα η διερεύνηση των καθυστερήσεων σε έργα για το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης του δυστυχήματος στα Τέμπη, μετά την απολογία του σταθμάρχη Λάρισας, ο κ. Δασκαλόπουλος με έγγραφό του δρομολογεί την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών Λάρισας και ζητά να ληφθεί απόφαση προκειμένου η έρευνα για την τραγωδία να ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει ορίσει τον κ. Δασκαλόπουλο ως υπεύθυνο για την εποπτεία του συνόλου των ερευνών για την τραγωδία στα Τέμπη.

Η έρευνα για την πολύνεκρη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη- που αναμένεται να ανατεθεί σε εφέτη ειδικό ανακριτή- θα κινηθεί προς κάθε κατεύθυνση για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών, πλην του σταθμάρχη που ήδη κατηγορείται και έχει προφυλακιστεί

Με την έρευνα θα αναζητηθούν ευθύνες σε υπηρεσιακούς παράγοντες του ΟΣΕ, στον επιθεωρητή κυκλοφορίας και άλλους, οι οποίοι θα ελεγχθούν για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν την εποπτεία και ρύθμιση του δικτύου, σε ημέρα που θα υπήρχε αυξημένη επιβατική κίνηση, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ. Μεταξύ άλλων θα ελεγχθούν οι συνομιλίες με τους άλλους σταθμάρχες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Δυστύχημα στα Τέμπη: Ξεχωριστή έρευνα για καθυστερήσεις σε έργα 

Παράλληλα, διατάχθηκε ξεχωριστεί έρευνα της Δικαιοσύνης για την καθυστέρηση υλοποίησης έργων αναφορικά με τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου. 

Η εν λόγω έρευνα ανατέθηκε στον οικονομικό εισαγγελέα και θα ελεγχθούν οι συμβάσεις, γιατί δεν προχώρησαν, πόσα χρήματα δαπανήθηκαν, γιατί δεν τηρήθηκαν χρονοδιαγράμματα και ποιοι ευθύνονται για όλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ. 

Προηγήθηκε επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, με την οποία ο πρωθυπουργός ζήτησε την αναβάθμιση των ερευνών στο υψηλότερο ανακριτικό επίπεδο, όπως και να διερευνηθούν σε βάθος οι καθυστερήσεις στα έργα. 

πηγή: lifo

now/greece/tempi-pros-efeti-anakriti-i-ypothesi-xehoristi-ereyna-gia-tin-kathysterisi-ergon

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button