Ελλάδα

Τέμπη: Σήμερα το πόρισμα της ΕΔΕ για την αναρρωτική στον προϊστάμενο σταθμάρχη

Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα της ΕΔΕ στο Νοσοκομείο Βόλου για την αναρρωτική άδεια που φέρεται να πήρε ο επόπτης του σταθμάρχη Λάρισας, την επομένη του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Η ΕΔΕ ξεκίνησε χθες το πρωί και σύμφωνα με την υπουργό Υγείας, εφόσον προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία για την υπόθεση θα τεθούν σε αργία όσοι εμπλέκονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο επόπτης εμφανίστηκε στα Εξωτερικά Ιατρεία της Νευροχειρουργικής του Νοσοκομείου Βόλου, με πόνο στη μέση, αναζητώντας τον διευθυντή της κλινικής.

Εκείνος τον παρέπεμψε σε άλλον γιατρό που τελικά του υπέγραψε την αναρρωτική.

Χθες κατέθεσε ο γιατρός της Νευροχειρουργικής που υπέγραψε την άδεια και για σήμερα έχει κληθεί ο διευθυντή της κλινικής.

Υπενθυμίζεται ότι ο επιθεωρητής τέθηκε ήδη σε αργία μέχρι τη διερεύνηση της καταλληλόλητας και επιλογής του σταθμάρχη για υπηρεσία στον σταθμό της πόλης.

Παράλληλα, η η διερεύνηση των ευθυνών για το δυστύχημα στα Τέμπη διευρύνεται καθώς έρχονται στην δημοσιότητα νέα στοιχεία.

Την  έρευνα αναλαμβάνει ειδικός Εφέτης ανακριτής, αναζητώντας ποινικές ευθύνες όλων των εμπλεκομένων, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων των υπευθύνων, υπηρεσιακών παραγόντων, του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος, και των θυγατρικών του, όπως επίσης και τις ευθύνες που αφορούν τον σταθμάρχη της Λάρισας.

Την ίδια ώρα η Οικονομική Εισαγγελία ξεκινά από την πλευρά την μεγάλη έρευνα για τα έργα που δεν υλοποιήθηκαν στον ΟΣΕ.
Στο πλαίσιο της έρευνας αναμένεται να  εξεταστούν πλήρως όλες οι συμβάσεις σε βάθος χρόνου, τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί, καθώς και η υλοποίηση ή μη των χρονοδιαγραμμάτων για την ολοκλήρωση του σιδηροδρομικού έργου.

Σε εξέλιξη η ανακριτική διαδικασία 

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η ανακριτική διαδικασία μετά την προφυλάκιση 59χρονου σταθμάρχη Λάρισας γαι το δυστύχημα στα Τέμπη.

Χθες στην ανακρίτρια βρέθηκε και ο δεύτερος σταθμάρχης, ο οποίος κλήθηκε ως μάρτυρας. Η ίδια διαδικασία αναμένεται να ακολουθηθεί και για το λοιπό προσωπικό του Σιδηροδρομικού Σταθμού Λάρισας.

Οι έρευνες έχουν εστιαστεί στην κατάθεση του 59χρονου σταθμάρχη, ο οποίος δήλωσε πως ήταν μόνος του στη βάρδια της 28ης Φεβρουαρίου, οπότε και σημειώθηκε το δυστύχημα στα Τέμπη.

Σημειώνεται ότι τουλάχιστον για μια ώρα θα έπρεπε να είναι μαζί του και δεύτερος σταθμάρχης. 

Ο σταθμάρχης σύμφωνα με πληροφορίες έκανε λόγο στην κατάθεσή του για «κενό μνήμης» σε σχέση με το τι συνέβη με το κλειδί 118 που έπρεπε να φέρει σε σωστή τροχιά την επιβατική αμαξοστοιχία. 

 

πηγή: lifo

now/greece/tempi-simera-porisma-tis-ede-gia-tin-anarrotiki-ston-proistameno-stathmarhi

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button