Ελλάδα

Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση καταθέτουν συγγενείς των θυμάτων

Συμπληρωματική μήνυση κατά όλων όσων εμπλέκονται στο πολύνεκρο δυστύχημα που έγινε στα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου  2023, αναμένεται να καταθέσουν σε λίγη ώρα οι συγγενείς των θυμάτων, ενώπιον του ειδικού Εφέτη Ανακριτή.

Η μήνυση θα στρέφεται και κατά των πολιτικών προσώπων εναντίον των οποίων έχουν ήδη υποβάλει μήνυση εδώ και καιρό, τόσο οι ίδιοι οι συγγενείς των θυμάτων, αλλά και ο Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων Τεμπών. Αυτό το οποίο ουσιαστικά προστίθεται είναι ο ενδεχόμενος δόλος, υπό την έννοια ότι τουλάχιστον οι πολιτικοί γνώριζαν για την κατάσταση κυκλοφορίας του σιδηροδρόμου και παρά ταύτα επέτρεπαν να κυκλοφορούν τα τρένα, χωρίς να έχουν θεσπίσει εθνικούς κανόνες ασφαλείας.

«Καταθέτουμε νέα μήνυση για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο στα Τέμπη… Το πόρισμα της ΝΔ δείχνει πως γνώριζαν τι έχει συμβεί, και προσπαθούσαν να μας παρουσιάσουν ότι όλα είναι ασφαλή», αναφέρει σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο εκπρόσωπος του συλλόγου δυστυχήματος Τεμπών κ. Χρήστος Κωνσταντινίδης.

Στη μηνυτήρια αναφορά τους τονίζουν, ότι ούτε μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα έχουν θεσπιστεί εθνικοί κανόνες ασφαλείας για την κυκλοφορία των τρένων. Στόχος, όπως τονίζουν, είναι η αναβάθμιση του κατηγορητηρίου εναντίον όλων όσων εμπλέκονται στην υπόθεση.

https://creta24.gr/tebi-sybliromatiki-minysi-katathetoun-syngeneis-ton-thymaton/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button