Ελλάδα

Τέμπη: Την παρέμβασή τους στην υπόθεση του δυστυχήματος μελετούν οι δικηγόροι – Καταδικάζουν φαινόμενα εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου

Την παρέμβασή τους στην υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών μελετούν οι δικηγόροι της χώρας

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος αποφάσισε τη συγκρότηση επιτροπής από μέλη της, προκειμένου να διερευνήσει “από νομική και ουσιαστική σκοπιά  την τυχόν παρέμβαση των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, ιδίω ονόματι, λόγω του ειδικού εννόμου συμφέροντος που έχουν, κατ’ άρθρο 90 Κώδικα Δικηγόρων, είτε με την κατάθεση μηνύσεως είτε με παράσταση προς υπoστήριξη της κατηγορίας στην εκκρεμή ποινική διαδικασία και κατά παντός υπευθύνου ήθελε βρεθεί” για την τραγωδία στα Τέμπη.

Παράλληλα, οι δικηγόροι επισημαίνουν ότι λόγω της μείζονος σοβαρότητας της υπόθεσης,  η διενέργεια της ανάκρισης θα πρέπει να ανατεθεί σε ειδικό Εφέτη ανακριτή.

Ταυτόχρονα, η Ολομέλεια καταδικάζει έντονα και απερίφραστα κάθε συμπεριφορά δικηγόρου, που επιχειρεί, με αφορμή το τραγικό δυστύχημα, να εκμεταλλευτεί τον ανθρώπινο πόνο.

“Κάθε συμπεριφορά συναδέλφου, που αντίκειται στον Κώδικα Δικηγόρων και τη Δεοντολογία και απάδει του κύρους και της αξιοπρέπειας του δικηγορικού λειτουργήματος είναι πειθαρχικά ελεγκτέα και τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα κάθε Συλλόγου υποχρεούνται να επιλαμβάνονται, χωρίς καμία καθυστέρηση” επισημαίνουν οι δικηγόροι.

πηγή: apokoronaslife

%cf%84%ce%ad%ce%bc%cf%80%ce%b7-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ad%ce%bc%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%ae-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%85%cf%80%cf%8c%ce%b8%ce%b5%cf%83%ce%b7/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button