Ελλάδα

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Πυρετώδεις προετοιμασίες για την κηδεία -Το πρωτόκολλο και οι προσκεκλημένοι

Πυρετώδεις συνεχίζουν να είναι οι προετοιμασίες για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, η οποία θα τελεστεί τη Δευτέρα.

Η εξόδιος ακολουθία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ο οποίος θα ταφεί ως ιδιώτης, θα τελεστεί στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών και θα ακολουθήσει η ταφή στο κοιμητήριο Τατοϊου, τη Δευτέρα. 

Προς το παρόν δεν έχει καθοριστεί η ακριβής ώρα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ενδεχομένως η κηδεία θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι.

Παρόλο που δεν προβλέπεται λαϊκό προσκύνημα, η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου αναμένεται να βρίσκεται στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης, νωρίτερα, και όποιος επιθυμεί θα μπορεί να τον αποχαιρετήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη από τις 6 έως τις 10 το πρωί της Δευτέρας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η οικογένειά του αναμένει από την κυβέρνηση την επίσημη ώρα τέλεσης της κηδείας, προκειμένου να αρχίσει να πραγματοποιεί τις επιθυμίες του εκλιπόντος.

Οι σχετικές προσκλήσεις θα αποσταλούν από την οικογένεια και θα καθορίσει και τις θέσεις που θα κάτσουν μέσα στην εκκλησία. Οι προσκεκλημένοι αναμένεται να είναι περίπου 200 άτομα.

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Ποιοι αναμένεται να δώσουν το παρών

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Αθήνα για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου αναμένεται να ταξιδέψουν ο βασιλιάς της Ισπανίας, Φίλιππος με τη σύζυγό του Λετίθια, αλλά και ο εξόριστος πρώην βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος. Ήδη στη χώρα μας βρίσκεται η μητέρα του βασιλιά και αδελφή του εκλιπόντος, Σοφία. 

Οι πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι θα έρθουν η βασίλισσα της Δανίας Μαργκρέτε και ο διάδοχος, πρίγκιπας Φρέντερικ. 

Από τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας, ο βασιλιάς Κάρολος αποκλείστηκε εξαρχής, εξαιτίας του πρωτοκόλλου, καθώς υπαγορεύει ότι ο βασιλιάς της Βρετανίας παρίσταται σε κηδείες μόνο ηγετών κρατών. Ενδεχομένως στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα παραστούν είτε η πριγκίπισσα Άννα, είτε ο πρίγκιπας Έντουαρντ, που είναι και το επικρατέστερο σενάριο. Άγνωστο εάν θα ταξιδέψει στη χώρα μας ο πρίγκιπας Γουίλιαμ.

Παρόντες αναμένεται να είναι, μεταξύ άλλων, ο βασιλιάς της Ολλανδίας Γουλιέλμος Αλέξανδρος και η βασίλισσα Μαξίμα, ο πρίγκιπας διάδοχος της Νορβηγίας, Χαακόν και η σύζυγός του Μέτε Μαρίν, ο βασιλιάς του Βελγίου, Φίλιππος, ο βασιλιάς της Σουηδίας Κάρολος ΙΣΤ΄Γουστάβος.

πηγή: lifo

now/greece/teos-basilia-konstantinoy-pyretodeis-oi-proetoimasies-gia-tin-kideia-protokollo-kai-oi

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button