Ελλάδα

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Όλες οι λεπτομέρειες για την κηδεία- Τα παιδιά και τα εγγόνια θα σηκώσουν το φέρετρο

Στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών βρέθηκε η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου προκειμένου να ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση, ενώ οι προετοιμασίες για την κηδεία του, τη Δευτέρα, βρίσκονται στην τελική ευθεία.

Σε αποκλειστικά πλάνα, που προβλήθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, φαίνονται τα παιδιά και τα εγγόνια του να κρατούν στους ώμους τους το φέρετρο με τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο.

Όπως αναφέραν οι ίδιες πληροφορίες, η οικογένειά του εξέφρασε την επιθυμία να κουβαλά εκείνη το φέρετρο και στην Μητρόπολη, με το γραφείο τελετών να τους έχει εξηγήσει ποια θα είναι η διαδικασία.

Βίντεο: Τα παιδιά και τα εγγόνια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου κουβαλούν το φέρετρο

Οι λεπτομέρειες της κηδείας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Ρεπορτάζ του Star σημείωσε ότι τους επικήδειους ο γιός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος, κάποιο από τα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και ένα ακόμη πρόσωπο.

Θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ενώ θα συμμετέχουν 12 Μητροπολίτες, μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Σύμφωνα με τον εκδότη του ekkisia online, που μίλησε στο Star, η εξόδιος ακολουθία «θα τελεστεί κατά το βυζαντινό τυπικό, θα εμπεριέχει τις ευχές του Μεγάλου Βασιλείου, του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Θα αποτελείται από μια 12μελή ομάδα ιεροψαλτών, ντυμένοι με επίσημο τρόπο, με τα ιερατικά τους άμφια και τα καπέλα τους, όπως ορίζει το τυπικό».

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Μία ώρα αναμένεται να διαρκέσει η εξόδιος ακολουθία

Η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα αναχωρήσει από το Ά Νεκροταφείο λίγο μετά τις 5:00 το πρωί της Δευτέρας και αναμένεται να φτάσει στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης περίπου 45 λεπτά αργότερα. Από τις 06:00 έως και τις 10:30 όποιος επιθυμεί θα μπορεί να βρεθεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου.

Λίγο πριν τις 12:00 η σορός θα μεταφερθεί στον κεντρικό ναό στην Μητρόπολη Αθηνών για την τέλεση της νεκρώσιμης ακολουθίας, η οποία θα διαρκέσει περίπου μία ώρα. Εν συνεχεία η σορός θα αναχωρήσει για το Τατόι.

Μετά από τρισάγιο στον ναό της Αναστάσεως, θα ακολουθήσει η ταφή. Η οικογένεια, μετά, θα παραθέσει γεύμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: 187 καλεσμένοι από 11 κράτη

Συμφωνα με την ΕΡΤ, στους 187 οι καλεσμένοι που μπορούν να παραβρεθούν στην Μητρόπολη, με αυστηρά ονομαστική πρόσκληση.  Πρόκειται για μέλη βασιλικών οικογενειών από 11 κράτη. Περίπου 60 Έλληνες, στενοί φίλοι, πρώην συμμαθητές του τέως βασιλιά, πολιτικοί και επιχειρηματίες, έχουν κληθεί.

Παρόντες στη κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα είναι σύσσωμη η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας, Μαργαρίτα της Δανίας με τον γιο της Φρειδερίκο, ο πρίγκιπας της Νορβηγίας Χαουκούν, η βασιλική οικογένεια της Σουηδίας.

Το παρών θα δώσουν: Αλβέρτος του Μονακό και η αδελφή του, ο δούκας του Λουξεμβούργου Ερρίκος, ο βασιλιάς της Ολλανδίας Γουλιέλμος, καθώς το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου, ο πρίγκιπας Ράντου της Ρουμανίας, η πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας, ο τέως βασιλιάς της Βουλγαρίας, Συμεών.
Τη βρετανική βασιλική οικογένεια θα εκπροσωπήσει η η πριγκίπισσα Άννα, κόρη της εκλιπούσης βασίλισσας Ελισάβετ της Αγγλίας.

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Πικραμμένος και Μενδώνη θα εκπροσωπήσουν την κυβέρνηση

Επίσημα η κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον αντιπρόεδρό της, Παναγιώτη Πικραμμένο και την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Παρόντες θα είναι ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης. Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Μίλτος Χρυσομάλλης, Περικλής Μαντάς και ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος. Η ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, την οποία έχει βαφτίσει ο εκλιπών.

Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο να δώσει το «παρών» και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

πηγή: lifo

now/greece/teos-basilias-konstantinos-oles-oi-leptomereies-gia-tin-kideia-ta-paidia-kai-ta-eggonia

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button