Ελλάδα

Τατσόπουλος: Από την Φρειδερίκη μέχρι τον Ζαχαριάδη όποιος έβαζε παιδιά στα ιδρύματα τα μανιπουλάριζε

Συνέχεια στις απόψεις του για τα ιδρύματα μετά το προηγούμενο άρθρο του και πάντα με αφορμή τα διαδραματιζόμενα στην υπόθεση της «Κιβώτου του Κόσμου» έδωσε σήμερα το πρωί ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος

Αφορμώμενος και από την βιωματική του εμπειρία μιλώντας στο OPEN σχολίασε λέγοντας πως : Όπου δεν υπάρχει διαφάνεια υπάρχει διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε καλύτερες συνθήκες από αυτές που ζουν τα παιδιά σε ένα ίδρυμα» είπε και εστίασε στην ανάγκη ελέγχου της λειτουργίας των διαφόρων δομών.

«Χρειάζεται μια γκλάσνοστ για να μιλήσω με Γκορμπατσοφικούς όρους» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ υπενθύμισε πως παρόμοια περιστατικά υπάρχουν και σε δομές ηλικιωμένων

Χαρακτήρισε πολύ θετικό βήμα το γεγονός που άλλαξε η διοίκηση στην «Κιβωτό» και όπως σχολίασε «για αυτό ανοίγουν και τα στόματα αφού ξέρουν πως αν κάνουν καταγγελία δεν θα απευθυνθούν σε αυτόν που θα έρθει το βράδυ…»

Μιλώντας για τις ιδιωτικές υιοθεσίες είπε πως αυτές δεν έχουν τα εχέγγυα και τα κριτήρια. «Πας με τον παρά σου και αγοράζεις ένα παιδί . Αν είσαι αγαθός άνθρωπος είναι τυχερό, αν δεν είσαι αγαθός άνθρωπος δεν είναι..»

Καταδίκασε την νοοτροπία κάποιων υπευθύνων ιδρυμάτων λέγοντας: «Θες να ξεφορτωθείς τα ΔΙΑΦΘΟπαιδιά να πάνε όπου να ‘ναι, να μην τα χεις στα πόδια σου».

Με αφορμή τις τελευταίες αποκαλύψεις για την «Κιβωτό» επικαλέστηκε τη φράση του Μαρκ Τουαίην : «Είναι πολύ πιο εύκολο να μας εξαπατήσει κάποιος παρά να δεχτούμε πως εξαπατηθήκαμε», και βρήκε την ευκαιρία να κάνει ένα γενικότερο σχόλιο:

 «Οι άνθρωποι που μας εξαπατούν είναι υπεράνω πάσης υποψίας, παππάδες, θρησκευόμενοι, καλοί άνθρωποι, ε τι θα ήταν;»

«Από την Φρειδερίκη μέχρι τον Ζαχαριάδη όποιος έβαζε παιδιά στα ιδρύματα τα μανιπουλάριζε ανάλογα με την ιδεολογία του, όμως η θρησκευτική αγωγή μπορεί να εμπνεύσει τον φόβο του θεού και μπορεί να ερμηνεύσει κάθε είδους ασέλγεια ως στοργή, ως αγάπη του θεού. Όλα αυτά λειτουργούν παραλυτικά προς τα παιδιά» υπογράμμισε.

πηγή: lifo

now/greece/tatsopoylos-apo-tin-freideriki-mehri-ton-zahariadi-opoios-ebaze-paidia-sta-idrymata-ta

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button