Ελλάδα

Ταυτοποιήθηκε σπείρα που εξαπατούσε φαρμακοποιούς- Πάνω από 600 χιλ. ευρώ η λεία

Στην ταυτοποίηση 11 ατόμων που προσποιούνταν εκπροσώπους Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων προκειμένου να εξαπατούν φαρμακοποιούς, προχώρησε η ΕΛΑΣ.  

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, πρόκειται για Ρομά και όλοι είναι συγγενείς μεταξύ τους.  

Τα μέλη της σπείρας κατηγορούνται για συνολικά 19 περιπτώσεις απάτης, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022, σε περιοχές όπως η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα, η Πάτρα, η Αρκαδία, η Κοζάνη, το Αγρίνιο, η Ημαθία, η Χαλκιδική, τα Ιωάννινα και τα Γρεβενά με λεία 638.693 ευρώ.   

Ο τρόπος δράσης της σπείρας

Οι δράστες προσποιούμενοι τους εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας ή των Ενόπλων Δυνάμεων  επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τα υποψήφια θύματά τους και έκαναν μεγάλες παραγγελίες με φαρμακευτικά προϊόντα. 

Αφού εξασφάλιζαν τους αριθμούς των τραπεζικών λογαριασμών, έστελναν στους φαρμακοποιούς μέσω κινητού τηλεφώνου, μήνυμα που περιείχε έναν υπερσύνδεσμο, τον οποίο θα έπρεπε να ακολουθήσουν. 

Ο σύνδεσμος αυτός οδηγούσε σε περιβάλλον πανομοιότυπο με αυτό των τραπεζών που διατηρούσαν τους λογαριασμούς και αφού καταχωρούσαν τους προσωπικούς κωδικούς, προκειμένου να προχωρήσει ηλεκτρονικά η τραπεζική συναλλαγή, αποκτούσαν πρόσβαση στους λογαριασμούς. 

Μετέφεραν δε και διακινούσαν τα ποσά, που αφαιρούσαν, σε περισσότερους τραπεζικούς λογαριασμούς, προκειμένου να χαθούν τα ίχνη τους και να παραπλανούν τις διωκτικές Αρχές. 

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

πηγή: lifo

now/greece/taytopoiithike-speira-poy-exapatoyse-farmakopoioys-pano-apo-600-hil-eyro-i-leia

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button