Ελλάδα

Το απόγευμα της Παρασκευής η κλήρωση για τα Πειραματικά Σχολεία

Στις 18:00 και σε ζωντανή μετάδοση από το κανάλι του υπουργείου Παιδείας στο Youtube θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή 28 Απριλίου, η δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση για την εισαγωγή στα Πειραματικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2023-24.

Η ηλεκτρονική κλήρωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του συνδέσμου:

https://www.youtube.com/watch?v=GivGi17STnM

και στον διαδικτυακό τόπο της ΕΡΤ στον σύνδεσμο:

https://www.ert.gr/webtv/ert/tv/live-glm/ert-news-4.html
Σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας, οι γονείς/κηδεμόνες των επιτυχόντων θα ενημερωθούν με sms στο κινητό που έχουν δηλώσει στην αίτησή τους.

Υπενθυμίζεται ότι με την ίδια κλήρωση οι υποψήφιοι για εισαγωγή σε Πρότυπα και Εκκλησιαστικά σχολεία θα λάβουν ένα τυχαίο μοναδικό Αριθμό Προτεραιότητας (Α.Π.Π.Σ.) προκειμένου να ρυθμιστούν οι ισοβαθμίες που ενδεχομένως προκύψουν από τις εξετάσεις.

Τα αποτελέσματα για τα Πειραματικά Σχολεία και η απόδοση του Α.Π.Π.Σ. θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Δ.Ε.Π.Π.Σ. με αναφορά στον εξαψήφιο κωδικό του υποψηφίου.

Η δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση διενεργείται από την Επιτροπή Κλήρωσης των Πειραματικών Σχολείων με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.) – Διόφαντος, παρουσία συμβολαιογράφου, μέσω κατάλληλου λογισμικού (ηλεκτρονική κληρωτίδα).

https://creta24.gr/to-apogeyma-tis-paraskeyis-klirosi-ta-peiramatika-scholeia/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button