Ελλάδα

«Το παιδί ήταν υγιέστατο πριν από μία εβδομάδα», αιχμές για τον θάνατο στο δημοτικό βρεφοκομείο

Η μητέρα του 2,5 ετών κοριτσιού που πέθανε σε βρεφοκομείο στη Θεσσαλονίκη αφήνει αιχμές και ζητάει απαντήσεις. Το παιδί κατέληξε μετά από ξαφνική επιδείνωση της υγείας του…

Οι ιστολογικές εξετάσεις θα ρίξουν φως στα αίτια θανάτου του 2,5 ετών κοριτσιού από τη Νιγηρία που βρέθηκε νεκρό στο δημοτικό βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Στυλιανός». Η μητέρα του παιδιού, δήλωσε ότι κανείς δεν την είχε ενημερώσει ότι το παιδί της αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και πως χθες το πρωί την πήραν τηλέφωνο για να της πουν ότι πέθανε. Επίσης δε γνώριζε ότι είχε νοσηλευθεί στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Τα λεγόμενά της επιβεβαίωσε σήμερα η δικηγόρος της, Έφη Ορφανίδου μιλώντας στην ΕΡΤ: «στο κρίσιμο χρονικό σημείο που το παιδί παρουσίασε μια εξέχουσα παθολογική κατάσταση για να μεταχθεί σε νοσοκομείο, θα έπρεπε να ενημερωθεί η μητέρα ώστε να βρεθεί κοντά του και η ίδια να αξιολογήσει την κατάσταση, να δει τι θα μπορούσε να παρασχεθεί περαιτέρω. Δεν είχε ενημερωθεί η μητέρα ότι το παιδί μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο».

Όπως ανέφερε η κα Ορφανίδου, η μητέρα της είπε, πως μόνο πριν από μερικούς μήνες την είχε ενημερώσει το ίδρυμα όταν πήγε να επισκεφτεί το παιδί της ότι «μπήκε στο νοσοκομείο, έχει ένα θέμα με τη μύτη και το λαιμό και υπάρχει περίπτωση στο μέλλον να υποβληθεί σε κάποια χειρουργική επέμβαση, που θα χρειαστεί να δώσει τη συναίνεσή της. Αυτό ήταν το μόνο πράγμα που της είχαν πει ποτέ».

Όπως σημείωσε η δικηγόρος «εγώ δεν λέω ότι υπήρχε κάποιος δόλος, αλλά θεωρώ ότι αν από τη στιγμή που υπήρξε νοσηλεία για τόσο σοβαρή νόσο – όπως μου λέει για τη λοιμώδη μονοπυρήνωση- θα δούμε και τα έγγραφα, επιφυλάσσομαι σε αυτό, έπρεπε να ενημερωθεί η μητέρα για τη σοβαρότητα της κατάστασης, για να μπορέσει στη συνέχεια να λάβει και αυτή τα αναγκαία μέτρα.

Σε επίσκεψη της μητέρας την προηγούμενη εβδομάδα στο ίδρυμα, διαπίστωσε πως «το παιδί ήταν πολύ καλά». Όπως είπε η δικηγόρος «αυτό που μου λέει και η ίδια ήταν ότι περίπου πριν από μία εβδομάδα, την προηγούμενη Τετάρτη, αν δεν κάνω λάθος, είχε δει την κόρη της και ήταν πάρα πολύ καλά. Και σε όλο το προγενέστερο χρονικό διάστημα, το παιδί ήταν πολύ καλά.

Όπως είπε η κα Ορφανίδου «η μητέρα με όλη τη συγκεκριμένη κατάσταση, με την απώλεια του μονάκριβου παιδιού της, είναι συγκλονισμένη. Είναι διαλυμένη πραγματικά. Υπάρχουν κάποια ζητήματα τα οποία θα πρέπει να διερευνηθούν. Θα πρέπει να λάβουμε τον ιατρικό φάκελο του παιδιού και από τον Άγιο Στυλιανό και από το Ιπποκράτειο, γιατί μας είχαν πει ότι υπάρχει και μια άλλη νοσηλεία.

Το ζήτημα είναι ότι η μητέρα δεν έχει ειδοποιηθεί προχθές, όταν εμφάνισε το παιδί αυτή τη συμπτωματολογία. Αυτό είναι και το μείζον ζήτημα. Η αλήθεια είναι ότι και στις επισκέψεις και σε όλα υπήρξε μια συνεργασία από πλευράς του Αγίου Στυλιανού και δεν μπορούμε αυτόματα να το αγνοήσουμε. Αλλά στο κρίσιμο χρονικό σημείο, που το παιδί παρουσίασε μια εξέχουσα παθολογική κατάσταση για να μεταχθεί σε νοσοκομείο, θεωρώ θα έπρεπε να ενημερωθεί η μητέρα».

Όπως συμπλήρωσε η κα Ορφανίδου «δεν είναι ζήτημα μόνο του ιδρύματος αλλά και του νοσοκομείου (Ιπποκράτειο).Το νοσοκομείο και αυτό προκαλεί μεγάλη εντύπωση, είναι ότι το παιδί μεταφέρεται σε ένα δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα και αφήνεται στη συνέχεια με αγωγή. Δεν ξέρω τι εξετάσεις διενεργήθηκαν εκεί, γιατί προφανώς ο θάνατος του που επήλθε την επόμενη μέρα δεν μπορεί να είναι τυχαίος. Δηλαδή αυτό δεν συνάδει με τα διδάγματα της λογικής και της κοινής πείρας» υπογράμμισε.

πηγή: creta24

to-paidi-ygiestato-mia-evdomada-aichmes-ton-thanato-dimotiko-vrefokomeio/

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button