Ελλάδα

ΥΠΕΣ: Παράνομη η απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 16 Μαρτίου

Παράνομη κρίθηκε η απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τις 16 Μαρτίου, από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Η απεργία της ΑΔΕΔΥ κρίθηκε παράνομη, έπειτα από αγωγή που κατέθεσαν οι υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών, Μάκης Βορίδης και Χρήστος Σταϊκούρας. 

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία για την Πέμπτη (16/3) στην οποία έχουν ανακοινώσει ότι θα μετάσχουν πολλές ενώσεις εργαζομένων, ως διαμαρτυρία για το δυστύχημα στα Τέμπη και με διάφορα αιτήματα.

«Μου προξένησε κατάπληξη η απόφαση της ΑΔΕΔΥ να κηρύξει απεργία από τη διαδικασία αξιολόγησης και στοχοθεσίας. Μια τέτοια απόφαση πάντα προξενεί κατάπληξη, αλλά ειδικά στην παρούσα συγκυρία, που αναδεικνύονται με τον πλέον δραματικό τρόπο οι αβελτηρίες ενός ολόκληρου συστήματος λειτουργίας και οι τραγικές συνέπειές του, πραγματικά προκαλεί την πιο αλγεινή εντύπωση», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, μετά την απόφαση του δικαστηρίου για την απεργία της ΑΔΕΔΥ. 

Το νέο σύστημα αξιολόγησης, συμπλήρωσε ο κ. Βορίδης, εφαρμόζεται προκειμένου «να διορθώσει τα κακώς κείμενα» και να ξεπεράσει παθογένειες δεκαετιών. «Σε αυτή τη συγκυρία η ΑΔΕΔΥ θεώρησε σκόπιμο να κηρύξει απεργία από την αξιολογητική διαδικασία. Η απόφαση αυτή είναι πραγματικά εξοργιστική», συμπλήρωσε ο υπουργός Εσωτερικών και πρόσθεσε ότι για αυτό τον λόγο έγινε η προσφυγή στη δικαιοσύνη. 

Απεργία: Ποιοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις 

Στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρυχθεί έχουν ανακοινώσει πολλές ενώσεις εργαζομένων. 

Η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας κάλεσε τα μέλη της να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία στις 16 Μαρτίου. Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας την Πέμπτη, λόγω της συμμετοχής της ΠΝΟ στις κινητοποιήσεις. 

Στις κινητοποιήσεις θα μετάσχουν οι δικηγόροι της Αθήνας, όπως και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς. Κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς να μετάσχουν στην απεργία απηύθυνε η ΟΛΜΕ. 

Σε ό,τι αφορά στα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας. 

Τέλος, τα μέσα σταθερής τροχιάς- μετρό, ηλεκτρικός και τραμ- θα κινηθούν από τις 10:00 έως τις 15:00 για τη διευκόλυνση όσων θέλουν να μετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις. 

 

πηγή: lifo

now/greece/apergia-16-martioy-paranomi-krithike-i-kinitopoiisi-tis-adedy

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button