Ελλάδα

Υπόθεση κατασκοπείας: Η ψεύτικη ταυτότητα της «Μαρίας Τσάλλα» – Στο επίκεντρο δύο ταξίδια της

Στο «φως» της δημοσιότητας έρχεται η φωτογραφία της ψεύτικης ελληνικής ταυτότητας που χρησιμοποιούσε η Ρωσίδα κατάσκοπος Ιρίνα Σμίροβα, γνωστή και ως «Μαρία Τσάλλα». Η έρευνα για την υπόθεση παραμένει σε πλήρη εξέλιξη και στο επίκεντρο φαίνεται ότι έχουν μπει δύο ταξίδια της.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του Alpha, το επίσημο έγγραφο που χρησιμοποιούσε το μέλος της ομάδας «Illegals» ακυρώθηκε σήμερα το πρωί.

Ο δικηγόρος στον οποίο αποτάθηκε για τη βοηθήσει ώστε να τη βοηθήσει να γραφτεί στο δημοτολόγιο Αλιβερίου εξήγησε πως τη συνάντησε για να τις εξηγήσει τι δικαιολογητικά χρειαζόταν, αλλά δεν θυμόταν κάτι περισσότερο.

Υπενθυμίζεται πως η «Μαρία Τσάλλα» είχε κλέψει τα στοιχεία από ένα βρέφος το οποίο πέθανε μετά τη γέννησή του το 1991. Κατά κάποιο τρόπο, άγνωστο, ακόμα είχε καταφέρει να αποκτήσει πρόσβαση στα αρχεία, να σβήσει πως το παιδί πέθανε και να πάρει την ταυτότητά του.

Παραμένει άγνωστο εάν είχαν παραποιηθεί κι άλλα στοιχεία του εγγράφου.

Τα δύο ύποπτα ταξίδια της Ρωσίδας κατασκόπου

Η Ιρίνα Σμίροβα έφτασε στην Ελλάδα το 2018, ενώ το 2017 είχε ταξιδέψει στο Μεξικό όπου και έλαβε διαβατήριο.

Έμεινε στη χώρα μας για πέντε χρόνια, πριν εξαφανιστεί κάθε ίχνος της. Κατά το ίδιο μέσο, ενημέρωσε πρόσωπα από το εδώ περιβάλλον της πως θα ταξιδέψει στην Ταϊλάνδη και στη συνέχεια στην Ινδία.

Και ο σύζυγός της, επίσης Ρώσος κατάσκοπος, ο οποίος δρούσε στη Βραζιλία με ψεύτικα στοιχεία, φαίνεται να ταξίδεψε στην Ταϊλάνδη. Το εν λόγω άτομο διατηρούσε κάποιον δεσμό στη χώρα και είχε ενημερώσει πως θα μεταβεί στη Μαλαισία τον Ιανουάριο, κάτι που δεν έκανε. Όταν δεν επέστρεψε, η σύντροφός του δήλωσε την εξαφάνισή του.

«Θα φύγω γιατί σκοπεύω να κάνω ένα μεγάλο ταξίδι στην Άπω Ανατολή. Δεν με ενδιαφέρει τίποτα στην Ελλάδα, ούτε το μαγαζί με ενδιαφέρει, κράτα εσύ το μαγαζί» φέρεται να είχε πει σε συνεργάτιδά της, όσον αφορά στο κατάστημα με νήματα και είδη πλεξίματος που διατηρούσε στο Παγκράτι.

Πιστεύεται πως η επιλογή της εν λόγω περιοχής για να διαμείνει δεν ήταν τυχαία, καθώς πλην του ότι είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη και θα μπορούσε εύκολα να «κρυφτεί» σε κοινή θέα, είναι πολύ κοντά στο κέντρο και πολλά κυβερνητικά κτήρια.

Όσον αφορά στην έρευνα, φαίνεται ότι οι Αρχές έχουν επικεντρωθεί σε δύο ταξίδια που έκανε στην Αλεξανδρούπολη και τη Λάρισα, όπου υπάρχει βάση του ΝΑΤΟ για μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

πηγή: lifo

now/greece/ypothesi-kataskopeias-i-pseytiki-taytotita-tis-marias-tsalla-sto-epikentro-dyo-taxidia

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button