Ελλάδα

Υπόθεση Μάριου Παπαγεωργίου: Τι διαπιστώθηκε για τις τρύπες στο κρανίο που εντοπίστηκε

Άλυτος γρίφος παραμένει η δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου, καθώς τα αποτέλεσματα των εξετάσεων DNA στο κρανίο που εντοπίστηκε μετά από την μαρτυρία ενός έγκλειστου στις φυλακές ισοβίτη, σε δύσβατη περιοχή της Μαγούλας, δεν έχουν βγει επίσημα αλλά σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, Νίκο Ρουσόπουλο, το κρανίο δεν ανήκει στον άτυχο Μάριο.

«Ανθρωπολογικά φαίνεται ότι δεν είναι αυτό το κρανίο του Μάριου. Οι τρύπες που υπάρχουν στο συγκεκριμένο κρανίο δεν είναι από πυροβόλο όπλο αλλά από χειρουργείο στον εγκέφαλο. Ο Μάριος δεν είχε υποβληθεί ποτέ σε χειρουργείο στο κεφάλι οπότε δεν έχει να κάνει με την υπόθεσή μας» λέει στο protothema.gr ο δικηγόρος της οικογένειας Νίκος Ρουσόπουλος και προσθέτει:

«Η μητέρα του είναι απογοητευμένη, χρόνια τώρα ζητά να μάθει από τους δολοφόνους για το που βρίσκεται το παιδί της. Ευελπιστούμε ότι ο τελευταίος μάρτυρας από αυτούς που εμπλέκονται στην ανθρωποκτονία κι έχει ασκηθεί δίωξη εναντίον του, θα εξεταστεί τις επόμενες μέρες κι ελπίζουμε ότι κάποιο στοιχείο θα μπορέσει να μας δώσει για τον Μάριο», καταλήγει ο Νίκος Ρουσόπουλος.

Ο άνθρωπος ο οποίος είναι ισοβίτης κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία, έχει βρεθεί στις ίδιες φυλακές με άτομα που κατηγορούνται για την απαγωγή και δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου τα οποία σε ανύποπτη στιγμή του είχαν εκμυστηρευτεί που βρίσκονται τα οστά και το κρανίο από τον Μάριο. Πριν από λίγες μέρες ο κρατούμενος τηλεφώνησε στην τηλεοπτική εκπομπή «Φως στο τούνελ» και ανέφερε το σημείο στο οποίο βρισκόταν το κρανίο και όπως ισχυρίστηκε ανήκει στον Μάριο Παπαγεωργίου. Πράγματι το κρανίο εντοπίστηκε και βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να γίνει ταυτοποίηση. Ο επιστήμονας του εργαστηρίου θα εξετάσει το έτος θανάτου και εν συνεχεία θα συγκριθεί με το δείγμα DNA που έχει παρθεί από τη μητέρα του Μάριου,Βαρβάρας Θεοδωράκη.

Η μητέρα του Μάριου, εδώ και δέκα χρόνια δεν έχει σταματήσει να αναζητά την αλήθεια για το που βρίσκεται το παιδί της.

Το χρονικό της απαγωγής

Ο 26χρονος Μάριος Παπαγεωργίου εξαφανίστηκε στις 9 Αυγούστου 2012 όταν έφυγε από το Διακοπτό Αχαϊας όπου βρισκόταν με τη μητέρα του για διακοπές. Τα ξημερώματα της επομένης απαγωγείς τηλεφώνησαν στη μητέρα του ζητώντας λύτρα ύψους 620.000 ευρώ για να τον απελευθερώσουν, με τον 73χρονο οικογενειακό φίλο Πέτρο Μιχαλεάκο, να αναλαμβάνει να χειριστεί την υπόθεση χωρίς την εμπλοκή της αστυνομίας. Στις 17 Αυγούστου η μητέρα ενημερώνει τις Αρχές για την εξαφάνιση του παιδιού της και για τους απαγωγείς. Τον Οκτώβριο του 2012 η αστυνομία εξιχνιάζει την υπόθεση αφού στις τηλεφωνικές συνομιλίες του Μάριου διαπιστώνεται ότι ο τελευταίος που μίλησε μαζί του ήταν ο 73χρονος οικογενειακός φίλος, ο οποίος συνελήφθη ως «εγκέφαλος» της σπείρας των απαγωγέων και καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ισόβια και κάθειρξη 23 χρόνων ενώ στη σύζυγό του επιβλήθηκε κάθειρξη 18 χρόνων, η οποία έχει αποφυλακιστεί. Το δικαστήριο έκρινε ενόχους για την εμπλοκή τους στην υπόθεση ακόμη τέσσερις και τους καταδίκασε σε ποινές κάθειρξης από δύο έως έξι χρόνια, ενώ δύο κατηγορούμενοι αθωώθηκαν. Τον περασμένο Νοέμβριο ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε ακόμη οκτώ πρόσωπα, εκ των οποίων τα πέντε φέρεται ότι είχαν ενεργό ρόλο στην απαγωγή και τη δολοφονία του άτυχου Μάριου.

πηγή: creta24

ypothesi-marioy-papageorgioy-ti-diapistothike-tis-trypes-kranio-poy-entopistike/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button