Ελλάδα

Υπόθεση Novartis: «Κανένα μέλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε στόχο τη συγκάλυψη» – Τι κατέθεσε ο Σταύρος Κοντονής

Κατά την σημερινή 11η ημέρα της δίκης στο Ειδικό Δικαστήριο που δικάζεται ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, κατέθεσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κοντονής κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Δικαιοσύνης συνυπηρέτησε μαζί με τον κ. Παπαγγελόπουλο.

Ο κ. Κοντονής αναφέρθηκε στο πολιτικό παρασκήνιο, όταν έφθασε ο φάκελος με τους δέκα πολιτικούς στη Βουλή, σημειώνοντας πως «σκοτείνιασε ο νους μου», ενώ πρόσθεσε ότι κράτησε σοβαρές επιφυλάξεις για την αναφορά των δέκα πολιτικών αλλά και για την αξιοπιστία των προστατευόμενων μαρτύρων.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του ο κ. Κοντονής ανέφερε ότι «δεν διαθέτει στοιχεία ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ήταν το πρόσωπο που εννοούσε η εισαγγελέας Ελένη Ράικου, όταν κατήγγειλε παρεμβάσεις μετά την παραίτηση της από τη θέση της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς».

Σε ερώτηση της προέδρου του δικαστηρίου του Ειδικού Δικαστηρίου, Βασιλικής Ηλιοπούλου, εάν κατάλαβε ότι φωτογραφίζεται ο κ. Παπαγγελόπουλος, ο κ. Κοντονής απάντησε:

Το μυαλό μου πήγε στις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες. Eίπα πως είναι δυνατόν η οικονομική ολιγαρχία να πιέζει εισαγγελείς, αυτά σκεφτόμουν τότε, τώρα άλλα σκέφτομαι, δεν θα σας φανούν χρήσιμα.

Αναμένοντας να πάω στη Βουλή μου έστειλε μήνυμα η Ελένη Ράικου και μου έγραψε: Δεν ξέρετε τι έχω υποστεί τόσους μήνες. Αυτό με ξένισε. Η κυρία Ράικου, είπα στη Βουλή, γιατί με ρωτούσαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, γιατί παραιτήθηκε, αντί να στείλει μήνυμα, να κατονομάσει ποιοί κρατικοί παράγοντες και οικονομικοί παράγοντες παρεμβαίνουν στο έργο της.

Πρόεδρος: Αναφερόμενη στα παράκεντρα εξουσίας η κυρία Ράικου, μήπως εννοούσε τον Παπαγγελόπουλο;

Κοντονής: Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι εννοούσε τον Παπαγγελόπουλο. Δεν πιστεύω, άλλωστε, ότι κανένα μέλος της τότε κυβέρνησης είχε στόχο τη συγκάλυψη, γνωρίζετε ότι έχω αποχωρήσει από καιρό και οι σχέσεις μου δεν είναι καλές με τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο. Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να σκεφτώ για συγκάλυψη.

Η δίκη συνεχίζεται την ερχόμενη Δευτέρα, 7.11.2022.

πηγή: lifo

now/greece/ypothesi-novartis-kanena-melos-tis-kybernisis-syriza-den-eihe-stoho-ti-sygkalypsi-ti

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button