Ελλάδα

Χαλκιδική: Οι παραγγελίες για έλατα ξεκίνησαν -Αυξήθηκαν οι τιμές σε σύγκριση με πέρυσι

Από τη στιγμή που το υπουργείο Περιβάλλοντος έδωσε το «πράσινο φως» οι παραγωγοί ελατών στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής άρχισαν να φροντίζουν για όλες τις λεπτομέρειες προκειμένου να τα δένδρα να φτάσουν στον προορισμό τους και να στολιστούν για τα Χριστούγεννα.

Η φετινή χρονιά αναμένεται να είναι άκρως θετική, καθώς σύμφωνα με τον ελατοπαραγωγό, Γιώργος Γερουδή να αναφέρει χαρακτηριστικά «πάμε για ρεκόρ».

Μιλώντας στο Open, ο κ. Γερούδης ανέφερε ότι οι παραγγελίες έχουν ξεκινήσει, με την πώληση να ξεκινά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη την Παρασκευή.

«Φέτος, έχουμε προσπαθήσει, όσο μπορούμε, να κάνουμε τα δένδρα πιο όμορφα. Τα βάζουμε σε δίχτυα για να μην καταπονούνται καθόλου. Έτσι, ουτώς ώστε το φέρουμε κάτω να είναι πιο όμορφο», είπε.

Ερωτηθείς γιατί τα έλατα του Ταξιάρχη είναι πιο γνωστά, ο ελατοπαραγωγός εξήγησε ότι πρόκειται για δένδρα από φυτώρια και όχι δημόσια έκταση.

«Το 1963 έγινε η πρώτη δοκιμή από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, έδωσε σε κατοίκους του χωριού κάποια φυτά και ξεκίνησε η παραγωγή. Αυτό οφείλεται γιατί τα χωράφια μας δεν είχαν δυνατότητα για κάτι άλλο, είναι μέσα σε γκρέμια, πατώματα. Είναι δύσκολη όποια άλλη καλλιέργεια», ανέφερε ο κ. Γερούδης.

Οι τιμές είναι πιο αυξημένες από πέρυσι εξαιτίας της αύξησης κομίστρων. «Υπολογίζουμε ότι θα πιάσει 15-20% πάνω από πέρυσι. Δηλαδή αν ένα έλατο έβγαινε στα 70 ευρώ θα πάει 80-85 ευρώ», είπε.

Βίντεο: Τα έλατα του Ταξιάρχη ετοιμάζονται για τα Χριστούγεννα

 

πηγή: lifo

now/greece/halkidiki-oi-paraggelies-gia-elata-xekinisan-ayxithikan-oi-times-se-sygkrisi-me-perysi

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button