Ελλάδα

Χιόνισε στον Χορτιάτη, στα ορεινά Χαλκιδικής και Τρικάλων και σε Κοζάνη και Φλώρινα

«Επέστρεψε  ο χειμώνας» σχολίασε στην πρωινή εκπομπή του OPEN o μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης με αφορμή τις εικόνες από τον χιονισμένο Χορτιάτη.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η εκπομπή του Open η χιονόπτωση στο Χορτιάτη ξεκίνησε από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης και ως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής «το έστρωσε» και μέσα στο χωριό, ενώ έχει χιονίσει τόσο στο Φίλυρο όσο και στο Ασβεστοχώρι.

Σοβαρά προβλήματα δεν έχουν διαπιστωθεί. Μόνο ο δρόμος προς τον Άγιο Βασίλειο είναι κλειστός. Σημειώνεται επίσης πως μέχρι στιγμής δεν χρειάζονται αλυσίδες τα οχήματα. 

Χιονόπτωση και σε Τρίκαλα, Κοζάνη, Φλώρινα 

Τους 20 πόντους έφτασε το χιόνι στις ορεινές περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, αν και βρισκόμαστε στα μέσα Μαρτίου, και σε υψόμετρο πάνω από 800 μέτρα, χωρίς να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στις μετακινήσεις στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εφιστά την προσοχή των οδηγών στις μετακινήσεις τους, ενώ η πτώση της θερμοκρασίας είναι αισθητή και στα πεδινά της Περιφέρειας Τρικάλων.

Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν και στα ορεινά της Χαλκιδικής, όπως τον Ταξιάρχη και την Αρναία, που «ντύθηκαν» στα λευκά, ενώ παρόμοιο είναι το σκηνικό σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο τόσο στην Ημαθία όσο και στο Κιλκίς. Η κίνηση των οχημάτων σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου των νομών αυτών διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Παράλληλα χιονοπτώσεις σημειώθηκαν και στην Κοζάνη και τη Φλώρινα, ενώ ο υδράργυρος το πρωί έπεσε κάτω από το μηδέν.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής υπηρεσίας για τη σημερινή ημέρα χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, ενώ πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες τοπικές χιονοπτώσεις αναμένονται και σε ημιορεινά τμήματα της κεντρικής και βόρειας χώρας ενώ τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά από τα βόρεια προς τα νότια, αλλά θα διατηρηθούν στα νότια νησιωτικά τμήματα. Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθεί τοπικά παγετός στα ηπειρωτικά.

Χιόνισε στον Χορτιάτη, στα ορεινά Χαλκιδικής και Τρικάλων και σε Κοζάνη και Φλώρινα Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi

Αναλυτικά, για σήμερα Παρασκευή 17 Μαρτίου προβλέπονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α) στην Κρήτη, όπου τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν το πρωί του Σαββάτου (18-03-2023)
β) μέχρι τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά.
γ) μέχρι το μεσημέρι στην Εύβοια, τις Σποράδες, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο.
δ) μέχρι το απόγευμα στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα.

Η Αττική ειδικότερα θα επηρεαστεί πρόσκαιρα από ισχυρές βροχές σήμερα Παρασκευή τις πρωινές ώρες.

Παράλληλα θα σημειωθούν βροχές στα ανατολικά και νότια και τοπικές καταιγίδες στα νότια νησιωτικά τμήματα ενώ χιονοπτώσεις αναμένοντα στα ηπειρωτικά ορεινά και τοπικά έως και σε ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

πηγή: lifo

now/greece/hionise-ston-hortiati-sta-oreina-halkidikis-kai-trikalon-kai-se-kozani-kai-florina

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button