Ελλάδα

Ψευτογιατρός: «Μας πήρε €65.000 και ο αδελφός μου πέθανε» λέει ο άνδρας που τον κατήγγειλε πρώτος

«Αυτό που ζητάω είναι δικαίωση στη μνήμη του», τονίζει ο αδελφός του θύματος του «ψευτογιατρού» που είδε το αγαπημένο του πρόσωπο να πεθαίνει τον Νοέμβριο του 2020, μετά από «πρωτοποριακή θεραπεία» με ενέσεις βλαστοκυττάρων. Ο ψευτογιατρός είχε καταφέρει πρώτα να τους πάρει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό πουλώντας τους ψεύτικες ελπίδες.

Ο αδελφός του 53χρονου θύματος από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που κατήγγειλε στην αστυνομία τον «ψευτογιατρό», μετά τον θάνατο του αδελφού του και με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η μεγάλη έρευνα από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης, αναφέρει ότι αυτό που ζητάει είναι «δικαίωση στο όνομα και την μνήμη του αδελφού μου» και πως «θα ακουστούν όλα εκεί που πρέπει και θα βγουν όλα στη δημοσιότητα αλλά την ώρα που πρέπει».

Ο ίδιος επισημαίνει ότι για την υπόθεση του 66χρονου που παρίστανε τον ψευτογιατρό σχηματίζεται δικογραφία και πως η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον αδελφό του θύματος, ο άνθρωπος που δήλωνε, μεταξύ άλλων, φυσιοθεραπευτής από την Αθήνα και παρίστανε τον φυσίατρο – νευρολόγο στα άτομα που προσέγγιζε για να πουλήσει τις πανάκριβες «θεραπείες» του, κατάφερε να τους αποσπάσει συνολικά 65.000 ευρώ σε δύο δόσεις.

Σε ερώτηση για το πώς αισθάνθηκε όταν αντιλήφθηκαν ότι υπάρχουν κι άλλα θύματα του «ψευτογιατρού», απαντάει χαρακτηριστικά: «Πώς θέλετε να αισθανθεί ένας άνθρωπος που χάνει τον αδελφό του και τον εκμεταλλεύεται κάποιος πάνω στον πόνο και την ανάγκη του, καθώς δεν υπήρχε ιατρική θεραπεία για τη συγκεκριμένη νόσο».

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τον ψευτογιατρό

Υπενθυμίζεται ότι εις βάρος του ψευτογιατρού που υποσχόταν θεραπεία με βλαστοκύτταρα σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας και κατάφερνε να τους πάρει τεράστια χρηματικά πόσα, ασκήθηκε ποινική δίωξη από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, πρόκληση σωματικών βλαβών και απάτη κατ’ εξακολούθηση τόσο στον φυσιοθεραπευτή από την Αθήνα, ο οποίος προσποιούνταν τον νευρολόγο όσο και βάρος του Γερμανού γιατρού που φέρεται να συνεργάζονταν.

Συνολικά κατέληξαν πέντε ασθενείς, ενώ μέχρι στιγμής, έχουν γίνει τουλάχιστον 15 καταγγελίες. Ο εν λόγω απατεώνας από την Αθήνα αναζητούσε τα υποψήφια θύματά του σε όλη την Ελλάδα και συστηνόταν ως δήθεν γιατρός, προτείνοντας σε ασθενείς να δοκιμάσουν θεραπείες με δήθεν ενέσεις βλαστοκυττάρων.

Τα ποσά αντιστοιχούσαν σε 15.000 με 20.000 ευρώ ανά ένεση, ενώ, είναι χαρακτηριστικό ότι από μία μόνο ασθενή φέρεται πως απέσπασε περισσότερα από 150.000 ευρώ. Ο φυσιοθεραπευτής που παρίστανε τον γιατρό, φαίνεται πως συνεργαζόταν με έναν ηλικιωμένο Γερμανό γιατρό που έχει έδρα το ομόσπονδο κρατίδιο της Βάδης- Βυρτεμβέργης. Το οφελος που είχαν αποκομίσει εκτιμάται ότι είναι πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ, ενώ θύματά τους υπάρχουν σε διάφορες περιοχές στη χώρα.

πηγή: creta24

pseytogiatros-mas-pire-e65-000-o-adelfos-moy-pethane-leei-o-andras-poy-ton-katiggeile-protos/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button