Ελλάδα

Άγιοι Ισίδωροι: Επέστρεψε ο πατήρ Λουπασάκης, παρά τις αντιδράσεις για τα «ψευτοθαύματα»

Επέστρεψε ο 62χρονος πατήρ Δημήτριος Λουπασάκης στη θέση του στην εκκλησία των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό. 

Υπενθυμίζεται πως, τέλη Οκτωβρίου, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε δώσει προθεσμία λίγων ημερών στον ιερέα των Αγίων Ισιδώρων του Λυκαβηττού, μετά τις κατηγορίες για αγυρτεία, προκειμένου να του απαντήσει εάν θα δεχθεί να μεταφερθεί σε παλιό μοναστήρι στη Βάρη.

«Είναι φαινόμενο που ήρθε και θα φύγει. (…) Θα τους δώσω ένα μοναστήρι παλιό στη Βάρη που θα γίνει κανονικό μοναστήρι. Θα έχουν κανόνες, θα πειθαρχούν κάπου. Τους έδωσα περιθώριο λίγων ημερών και περιμένω σε πέντε μέρες απάντηση. Αν πουν ‘μένουμε εδώ’, θα γίνει ό,τι λένε οι κανόνες της Εκκλησίας και ό,τι λένε οι νόμοι του κράτους».

Σύμφωνα με την εκπομπή LIVE NEWS στο Mega, εδώ και έναν μήνα βρισκόταν σε εξέλιξη διαπραγμάτευση, με τον πατέρα Απόστολο Καβαλιώτη να εκπροσωπεί τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ενώ για λογαριασμό του πατρός Δημητρίου, την διαπραγμάτευση είχε αναλάβει γνωστός επιχειρηματίας.

Τελικά, παρά τις κατηγορίες περί «ψευτοθαυμάτων» και «εργαλειοποίησης» του Σταυρού με το οποίο άγγιζε τους πιστούς κι εκείνοι φέρεται να θεραπεύονταν, ο 62χρονος εφημέριος δε μεταφέρθηκε πουθενά, αλλά παρέμεινε στη θέση του. 

πηγή: lifo

now/greece/agioi-isidoroi-epestrepse-sti-leitoyrgia-o-pateras-dimitrios-loypasakis-para-tis

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button