Ελλάδα

Άρειος Πάγος: Την Τρίτη η συζήτηση της αίτησης αναίρεσης ελαφρυντικών για τον Κορκονέα

Ο Άρειος Πάγος, ειδικότερα το ΣΤ΄ Τμήμα του, συζητά την Τρίτη την αίτηση αναίρεσης ελαφρυντικών για τον καταδικασμένο για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Θα εξεταστεί, συγκεκριμένα, η αίτηση αναίρεσης της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Μαριάννας Ψαρουδάκη, για την αναίρεση της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, με την οποία χορηγήθηκε το ελαφρυντικό του προτέρου συννόμου βίου στον Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Το ελαφρυντικό τού αναγνωρίστηκε κατά πλειοψηφία και για δεύτερη φορά, αναφέρει η ΕΡΤ. 

Οι συνήγοροι της οικογένειας του Αλέξη ΓρηγορόπουλουΝίκος Κωνσταντόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφέρουν πως ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, καταδικάστηκε σε ισόβια, αλλά αφέθηκε ελεύθερος «με έτερη σκανδαλώδη διαδικασία τον Ιούλιο 2019 μετά από 11χρόνια εγκλεισμού. Παρέμεινε εκτός φυλακής επί σχεδόν 3 χρόνια, μέχρι τον Μάρτιο 2022, οπότε ξανασυνελήφθη λόγω αναίρεσης της αποφάσεως. Όμως, ξανααποφυλακίσθηκε, με νέα σκανδαλώδη διαδικασία την οποία καταγγείλαμε, τον Ιούλιο 2022, πριν στεγνώσει το μελάνι της πρώτης αναίρεσης».

Κρίνουν πως «δρομολογήθηκαν διαδικασίες» ώστε να εξασφαλιστεί η αποφυλάκισή του αλλά και να «περιφρονηθεί κραυγαλέα η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, με την οποία αναιρέθηκε η χορήγηση του ελαφρυντικού». 

«Αποκαλυπτικό είναι» όπως συμπληρώνουν πως «επιχειρήθηκε μέχρι και η μη κλήτευση της οικογένειας, που, διά την συνηγόρων της, υποστηρίζει την κατηγορία και επιδιώχθηκε η διεξαγωγή της διαδικασίας στο Εφετείο ερήμην μας, πράγμα που αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή, αλλά επαναλήφθηκε, με άμεσο επαναπροσδιορισμό της δίκης και με αποκλεισμό της τοποθέτησης της οικογένειας στο ακροατήριο, που κατέληξε στη νέα επίμαχη απόφαση». 

Η απόφαση, όπως καταγγέλλουν, «προκαλεί έντονη κοινωνική και δικαιολογημένη θεσμική αντίδραση» και είναι χαρακτηριστικό πως έγινε δεκτό – και πάλι – το αίτημα αναίρεσης από την οικογένεια του Αλέξη Γρηγορόπουλου. 

https://www.lifo.gr/now/greece/areios-pagos-tin-triti-i-syzitisi-tis-aitisis-anairesis-elafryntikon-gia-ton-korkonea

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button